Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:608819
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.10.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

2.2.Dzimuma nevienlīdzība
Attieksme pret vīriešu un sieviešu lomām tiek dēvēta par dzimumu ideoloģijām. Tradicionālā dzimumu ideoloģija apgalvo, ka vīriešu sfēra ir darbs, bet sieviešu sfēra ir māja. Netiešs pieņēmums ir tāds, ka vīriešiem ir lielāka vara nekā sievietēm. Dzimumu līdztiesības ideoloģijā tiek apgalvots, ka vara tiek sadalīta vienādi starp sievietēm un vīriešiem, kas varētu nozīmēt, ka sievietes un vīrieši identificējas vienādi ar tādām pašām sfērām. Varētu būt vienlīdz liels uzsvars uz mājām, uz darbu vai uz abu apvienojumu.
Arvien vairāk tiek arī atzīts, ka laikā, kad Rietumu feministes cīnījās pret seksismu, sociālo un politisko nevienlīdzību, „trešās pasaules” sievietēm bija jāsaskaras ar citām, grūtāk risināmām problēmām. Viņām bieži ir jācīnās pret seksismu, kas dziļi iesakņojies vietējos ticējumos un paražās un saistīts ar šķīru, reliģiju un etniskiem aizspriedumiem. Dažās valstīs viņu cīņa ar šīm problēmām notiek vienlaikus ar cīņu par demokrātiskas valdības izveidi un pamatbrīvībām, un tas reizēm padara situāciju vēl sarežģītāku.
Kustībā arvien vairāk bija iesaistījušās jaunas sievietes – dažas bijušās studentu kustības aktīvistes, citas mācījās universitāšu feministisko studiju programmās, viņas bieži bija kritiski noskaņotas pret vecākajām feministēm.
Feminisma reprezentācijas mērķis ir paplašināt sieviešu kā politisko subjektu redzamību un leģitimitāti; Reprezentācija ir normatīva valodas funkcija, kura vai nu atklāj, vai izkropļo to, kas tiek uzskatīts par patiesu attiecībā uz sieviešu kategoriju.”
Šeila Roubova (Sheila Rowbotham) atzīmēja, ka feminisms, tāpat kā sociālisms, radās kā reakcija uz kapitālisma attiecību veidošanos.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1380865
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register