Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:275583
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.09.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    5
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins    6
3.  Sortimenta minimuma sastādīšana    7
4.  Porciju skaita aprēķins    9
5.  Ēdienkartes izstrāde    11
5.1.  izvēles ēdienkartes izstrāde    11
6.  Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde    12
7.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins    26
8.  Kalkulācijas aprēķins (izejvielu pašizmaksas aprēķins)    27
9.  Izejvielu prečziniskais raksturojums    29
  Secinājumi    31
  Izmantotā literatūra    32
Extract

Mūsdienās, attīstoties tūrisma nozarei Latvijā un lielajam tūristu skaitam, kas vēlas aplūkot mūsu zemi, palielinās arī nepieciešamība pēc jaunām viesnīcām, bet arī pēc ēdināšanas uzņēmumiem. Izveidot ēdināšanas uzņēmumu nav viegli izveidot, jo tas prasa daudz zināšanu un laika, lai varētu uzņēmumu nodrošināt ar kvalificētiem darbiniekiem un, lai to nekad netrūktu.
Ēdienu un dzērienu ir auksto un karsto uzkodu, karsto ēdienu, saldo ēdienu, karsto un atspirdzinošo dzērienu un konditorejas izstrādājumu uzskaitījums, kas tiek piedāvāts apmeklētājiem konkrētā dienā ēdināšanas uzņēmumā. Ēdienu karte darbojas arī kā konkrētā uzņēmuma reklāma, jo tā sniedz pilnīgu informāciju par uzņēmuma piedāvājumu.
Ēdienus nosaukumi ēdienu kartēs ieraksta noteiktā secībā. Katram ēdienam norāda vienas porcijas cena. Ēdienu nosaukumi ēdienu kartēs obligāti vispirms valsts valodā, tas ir ,latviešu valodā, tad angļu, vācu un krievu valodā.
Ēdienu nosaukumā jāiekļaujas pēc iespējas plašāks raksturojums par ēdienu. Ierakstiem ēdienu kartēs jābūt iespiestā veidā, tajos nedrīkst būt vai svītrojumi.
Veidojot ēdienu karti, katrā uzņēmumā ir jāņem vērā uzņēmuma veidu, apmeklētāju sastāvs, sezona, darbietilpība, ēdienu cena, pavāra kvalifikācija, patērētāju pieprasījums un uzņēmuma tehniskais nodrošinājums.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register