Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:443091
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ēriks Fromms ir labi pazīstams ne tikai kā psihoanalītiķis un sociālpsihologs, bet arī kā svarīgs 20. gadsimta humānisma pārstāvis. Viņš ir dzimis Vācijā, slēpies no nacistiem un strādājis dažādās humanitāro zinātņu nozarēs. Viņa darbi un idejas joprojām ir visā pasaulē vispāratzītas gan no lasītāju, gan no zinātnieku viedokļa.
Ē. Fromms – amerikāņu filozofs, sociologs, psihologs. Neofreidisma pārstāvis. Fromma filozofijas mācība ir freidisma variants, kas attīrīts no bioloģisma un panseksuālisma un tuvojas eksistenciālismam. Frankfurtes skolas revizionisma garā centies radīt vienotu mācību par cilvēku, apvienojot sociālo pieeju ar individuāli psiholoģisko pieeju. Kapitālismu Fromms uzskatīja par psihiski slimu, iracionālu sabiedrību. Izvirzīja utopiskus „veselas sabiedrības” izveidošanas projektus, kas realizējami ar „sociālās terapijas” metodēm.

Ērika Fromma darbi:

Ērika Fromma dzīves laikā un pēc viņa nāves ir publicētas gandrīz 50 grāmatas, kas ir pieejamas ne tikai oriģinālajā angļu vai vācu valodā. Lielākā daļa no tām ir tulkotas arī spāņu, itāļu, portugāļu, franču un japāņu valodās. Nozīmīgākās grāmatas ir tulkotas arī krievu, poļu, somu, holandiešu, korejiešu, zviedru, ebreju un serbu valodās.
Līdz šim Ērika Fromma kopotie raksti bija pieejami tikai vācu valodā. 12 sējumi ar 6400 lapaspusēm ir paša Fromma izdoti, bet pilnīgus Fromma kopotos rakstus pēc viņa nāves izdeva Rainers Funks 1989. gadā. Turklāt kopotie raksti vācu valodā ietvēra pilnīgu visu Fromma publikāciju sarakstu visās valodās un detalizēts alfabētiskais rādītājs. Bez tam Kopotie raksti ietver arī katras publikācijas ievadrakstu, balstoties uz publikācijas pirmavotu. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1193013
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register