Ēdināšanas uzņēmumā jebkura produkta apstrādes un arī pārstrādes procesos būtu noderīga darba automatizācija. Ņemot vēra to, ka gaļa ir salīdzinoši sarežģīts pārtikas produkts, tās apstrādes – griešanas, smalcināšanas, malšanas u.c. procesos speciālu automatizētu iekārtu izmantošana būtu sevišķi lietderīga.
Neatkarīgi no tā vai gaļās apstrāde tiek veikta nelielā uzņēmumā (kafejnīcā, restorānā), ēdnīcā, lielveikalā, gaļas pusfabrikātu ražotnē vai lielā gaļās pārstrādes cehā – gaļas apstrādes procesi tiek veikti pietiekami bieži un sistematizēti. Lai nodrošinātu nepieciešamā gaļas daudzuma apstrādi bieži vien tiek izmantotas dažādas tehnoloģiskās iekārtas – gaļas zāģēšanas, griešanas, malšanas iekārtas; slaiseri; kuteri; kā arī universālie pievadi, kuru maināmie mehānismi spēj apvienot vairākas gaļas apstrādes operācijas vienā iekārtā. …