Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
3,99
You save:
0,72 (18%)
Discounted price*:
3,27
Purchase
Add to Wish List
ID number:422706
Evaluation:
Published: 21.03.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Veselīga uztura principi un svarīgākie priekšnoteikumi    4
  Kāpēc nepieciešamas uzturvielas    5
  Zivis    6
  Zivju ķīmiskais sastāvs    7
  Vītinātu un kaltētu zivju vispārējs raksturojums    8
  Zivju sālīšanas uzdevums    9
  Zivju konservi, to klasifikācija un nozīme cilvēka uzturā    10
  Izejvielas zivju miltu ražošanai    12
  Guanīns un tā ražošana    13
  Izmantota literatūra    15
Extract

Cilvēka veselība, skaistums, darbaspējas lielā mērā ir atkarīgas no viņa paša. Sevišķi daudz cilvēks var darīt sava svara labā. Veselīgs, pilnvērtīgs uzturs būtiski veicina cilvēka fizisko un garīgo attīstību, paaugstina darbaspējas un mūža ilgumu. Tātad ve­selīgs uzturs ir veselības pamats. Visā pasaulē tiek meklēti veidi, kā nostiprināt iedzīvotāju veselīga uz­tura principus. Pareizs uzturs vien vēl negarantē veselību, taču tas rada iespēju to saudzēt un nostip­rināt. Senās Grieķijas filozofs Sokrāts savu viedokli par mērenību uzturā formulēja šādi: "Cilvēks ne­dzīvo, lai ēstu, cilvēks ēd, lai dzīvotu." Šodien mēs mēdzam runāt ne tikai par veselīgu, bet ari par pro­filaktisku uzturu. Tieši šāds uztura apzīmējums vis­labāk atspoguļo šī svarīgākā bioloģiskā fenomena nozīmi slimību profilaksē un veselības nostipri­nāšanā.
Jo daudzveidīgāks būs mūsu uzturs, jo labāk ap­mierināsim organisma prasības pēc nepieciešamajām uzturvielām. Ja uzturvielu trūkst vai ir par daudz, mainas to savstarpējas proporcijas organisma un līdz ar to rodas izmaiņas vielmaiņā. Rezultātā vispirms rodas organisma funkciju traucējumi, pēc tam sākas uzturvielu trūkuma vai to pārmērīga daudzuma iz­raisītas slimības.
Katrai tautai ir savi ēšanas paradumi un tra­dīcijas, pat katra ģimene bieži vien ievēro savus īpašus ēšanas paradumus. Taču atcerieties — lai kādi būtu paradumi, pats galvenais ir ēst veselīgi, regu­lāri, ar mēra sajūtu, lietot uzturā kvalitatīvus pro­duktus.
Pasaules Veselības organizācija daudz uzmanības pievērš cilvēka uzturam. Tā ir formulējusi trīs sva­rīgākos veselīga uztura principus:
1) mērenība;
2) dažādība;
3) sabalansētība.
Šos principus padziļina Latvijā pieņemtie desmit veselīga uztura noteikumi.
1) Ik dienas nepieciešama uztura dažādība.
2) Samērojiet savu ēdienkarti ar fizisko aktivitāti, lai saglabātu optimālu svaru.
3) Vairāk graudaugu produktu.
4) Vairāk augļu un dārzeņu.
5) Lietojiet nedaudz eļļas, margarīna, sviesta un treknas gaļas.
6) Mazāk cukura.
7) Mazāk sāls.
8) Vairāk šķidruma, īpaši ūdens.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,38 €
Work pack Nr. 1181492
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Pārtikas produkti, to veselīgums un nozīme uzturā. Zivis un un to pārstrādes produkti”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/422706

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register