Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:606070
 
Evaluation:
Published: 09.05.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads   
2.  Kafija   
a)  kafijas iegūšana   
b)  kafijas pupiņu sastāvs   
c)  kofeīna ietekme uz organismu   
d)  bezkofeīna kafija   
e)  šķīstošā kafija   
f)  100 g kafijas sastāvs   
3.  Kakao un tā produkti   
a)  kakao produktu iegūšana   
b)  šokolāde   
c)  neparastās šokolādes   
d)  100 g šokolādes sastāvs   
Extract

Kafijas dzeršana esot aizsākusies Āfrikā (Abesīnijā) pirms vairāk nekā 1000 gadiem. Vēl pirms apmēram 300 gadiem Eiropā nepazina ne kafiju, ne kakao. Šīs baudvielas nav minētas arī Latviešu dainās. Kafiju Eiropā ieveda no Austrumiem 17.gadsimta vidū, un tā ātri kļuva populāra, sevišķi Vācijā, Francijā, Itālijā un Nīderlandē. Iedzīvotāji šajās valstīs stipri mazāk sāka lietot alkoholu. Tā, piemēram, Brandenburgā 1888.gadā alus patēriņš samazinājās par 60%. Kafiju dzēra sevišķi no rīta, lai pilnīgi aizdzītu miegu un veicinātu garīgo darbu.
Šokolādes pamatizejviela ir kakao un kakao sviests, ko iegūst no kakao koka (Theobroma cacao). 18.gadsimta vidū zviedru dabaszinātnieks Karls Linnejs – šokolādes mīļotājs -, iekļaudams to savā augu klasifikācijas sistēmā, sugas apzīmējumam kā pirmo izvēlējās vārdu “theobroma”, kas grieķu valodā nozīmē “dievu ēdiens”, maiju “cacao” atstādams kā otro. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register