Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:173768
 
Evaluation:
Published: 21.03.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Gaļa    6
1.1.  Gaļas vispārīgais raksturojums    6
1.2.  Gaļas uzbūve    7
1.3.  Gaļas kvalitāte    9
1.4.  Gaļas bojāšanās un sasmakšana    10
1.5.  Subprodukti    11
1.6.  Uztura loma cilvēka organismā    13
2.  Tehnoloģisko operāciju secība    14
3.  Gaļas pārstrādes iekārtas    15
3.1.  Liemeņu sadalīšana, atkaulošana    15
3.2.  Gaļas smalcināšana    15
3.3.  Desu masas veidošana- kuterēšana    18
3.4.  Desu masas pildīšana, klipsēšna    20
3.5.  Termiska apstrāde    22
3.6.  Universālas termokameras    23
  Secinājumi    25
  Izmantotas literatūras saraksts    27
Extract

IEVADS
Cilvēkam ir jāēd, lai dzīvotu. Lai pienācīgi strādātu, augtu un atjaunotos, ķermenim ir nepieciešams uzturs, jo uzturs satur ūdeni un piecas dzīvībai svarīgas uzturvielas - olbaltumvielas, taukus, ogļhidrātus, minerālvielas un vitamīnus.
Gaļa ir viens no uzturproduktiem, kas dod mums visas šīs nepieciešamās un svarīgākās uzturvielas. Šo uzturvielu nozīme mūsu organismā ir ļoti liela un nozīmīga. Mums ir svarīgi zināt kāda ir olbaltumvielu, tauku, ogļhidrātu, vitamīnu, minerālvielu un ūdens nozīme mūsu organismā, lai mūsu organisms, varētu pilnvērtīgi augt un attīstīsities.
Olbaltumvielas – tā ir pamatviela šūnu uzbūvei un atjaunošanai, tauki - enerģijas avots siltuma, muskuļu enerģijas ražošanai, ogļhidrāti - galvenais enerģijas avots, vitamīni - regulē vielmaiņu, nodrošina visas organisma funkcijas, minerālvielas - nepieciešamas audu uzbūvei, fermentu, hormonu sastāvam, tās arī regulē vielmaiņas procesu un osmotisko spiedienu, ūdens - nepieciešams ķermeņa temperatūras regulēšanai, vielmaiņai un organisma attīrīšanai.
Mums ir jāēd pilnvērtīgs uzturs, kurā ietilps gaļa un gaļas produkti, bet jāatceras arī tas, ka mums ir nepieciešama kvalitatīvi gaļas produkti, lai mēs nesaindētos ar kaitīgiem mikroorganismiem.
Desu izstrādājumi ir produkti, kas izgatavoti no gaļas masas ar sāli un garšvielām, pildīti apvalkā (vai bez tā), termiski apstrādāti vai fermentēti līdz lietošanas gatavībai. Tie ir ļoti iecienīti, un pēc tiem ir liels pieprasījums. Gaļas rūpniecības uzņēmumi ražo daudzveidīgus desu izstrādājumus, tā apmierinot visdažādāko patērētāju prasības.
Desu ražošanas pamatojas uz dažādu ķīmisku, biotehnoloģisku, fizikālu un siltuma faktoru iedarbību uz pamatizejvielu. Atkarībā no izejvielas veida, tehnoloģiskās apstrādes un produkta specifiskajām īpašībām ražo dažādus desu izstrādājumus: pusžāvētās desas; vārītās desas; pildītās desas; cīsiņus un sardeles; vārīti kūpinātās desas; dūmdesas; aknu desas; asinsdesas; zilcgaļu; gaļas maizes; pastētes. Atkarībā no kvalitātes desu izstrādājumiem ir šāds iedalījums: augstākā labuma; I šķira; II šķira; III šķira. Jebkura desu izstrādājuma ražošana notiek atbilstoši standartu un tehnoloģisko instrukciju prasībām, ievērojot sanitāri veterināros noteikumus.
Katram desu izstrādājumam ir sava ražošanas tehnoloģija, un viens no svarīgākajiem procesiem ir desas masas gatavošana, ietverot sevī arī īpašu izejvielu sagatavošanas procesu un turpmāk arī termisko apstrādi.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1160382
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register