Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:756132
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.01.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  GALDA KLĀJUMS    4
2.  GALDA KLĀJUMU IEDALĪJUMS    6
2.1.  Vienkāršais galda klājums    6
2.2.  Izvērstais galda klājums    7
3.  GALDA KLĀJUMA VEIDI    8
3.1.  Secība, kāda ir jāievēro klājot galdu    9
3.2.  Minimālais galda klājums    9
3.3.  Galda klājums pēc pasūtījuma    10
3.4.  Pusdienu galda klājums    10
3.5.  Banketa galda klājums    11
3.6.  Brokastu galda klājums    12
3.7.  Kafijas galda klājums    12
3.8.  Bufetes veida galda klāšana    14
  PRAKTISKĀ DAĻA    16
  SECINĀJUMI    17
  IZMANTOTO AVOTU SARAKSTS    18
Extract

Darba autore aptaujāja divus viesmīlības uzņēmumu direktorus – restorāna „ABC” un kafejnīcas „Olē”.

Jautājumi, kurus darba autore uzdeva abu ēdināšanas uzņēmumu direktoriem:
kādus galda klājuma veidus Jūsu uzņēmums klāj ikdienā?
kādi galda klājuma veidi tiek klāti visbiežāk?
kādu lomu Jūsu uzņēmuma darbībā ieņem galda klājuma veidi, ko Jums tas nozīmē?

Restorāna „ABC” direktore uz pirmo jautājumu atbildēja, ka ikdienā uzņēmuma viesmīļi klāj brokastu galda klājumu, kas parasti ir zviedru galds. Pie šāda galda klājuma viesis pienāk, paņem traukus un pats apkalpo sevi. Pusdienās un vakariņās viesi apsēžas pie galdiņa, uz kura ir uzklāti bambusa paliktņi, uzlikts salvešu trauciņš, sāls un piparu trauciņš. Pie viesiem pienāk viesmīlis un atnes ēdienkarti.
Restorāna „ABC” direktore uz otro jautājumu atbildēja, ka visbiežāk tiek klāti banketa, pēc pasūtījuma, kafijas galda klājumi.
Restorāna „ABC” darbībā galda klājuma veidiem ir diezgan liela nozīme, jo tie nosaka to, vai viesi uzņēmumā atgriezīsies vai nē. Galda klājums rada tīrības, mājīguma sajūtu, dod priekšstatu par uzņēmumu.

Kafejnīcas „Olē” direktore uz pirmo jautājumu atbildēja, ka ikdienā uzņēmumā tiek klāts brokastu galda klājums, kas ir zviedru galds. Ikdienā uz katra galdiņa ir uzlikts bambusa paliktnis, salvešu trauciņš, kā arī sāls un piparu trauciņš.
Kafejnīcas „Olē” direktore uz otro jautājumu atbildēja, ka visbiežāk tiek klāti banketa, pēc pasūtījuma, kafijas galda klājumi.
Kafejnīcas „Olē” darbībā galda klājuma veidiem ir ļoti liela nozīme, jo pirmais, kam viesis ienākot uzņēmumā, pievērš uzmanību ir galda klājums.

SECINĀJUMI
1. Diezgan svarīga galda klājumu sastāvdaļa ir galdauts, kam jābūt tīram – labi izmazgātam, iecietinātam un rūpīgi izmazgātam.
2. Galda klājumam mūsdienās ir neatņemama nozīme, jo vienmēr, kad tiek uzņemti viesi, tam ir jābūt ideālam.
3. Galda klājuma veidi, kas visbiežāk tiek klāti ēdināšanas uzņēmumos ir banketa, pēc pasūtījuma un kafijas.
4. Lai izveidotu atbilstošu galda klājumu, ir jārēķinās ar mērogu, formu, krāsu, proporcijām, līdzsvaru, tekstūru, līniju, ritmu, dominanti, rotājumu un materiāliem.
5. Skaisti klāts galds nešaubīgi palielina ēšanas baudījumu, jo saka, ka cilvēki mēdz ēst arī ar acīm.
6. Pirms galda klāšanas ir plānveidīgi jāizdomā, kas un kur uz galda tiks novietots, atradīsies.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register