Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:299023
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.11.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
  VĒSTURISKS PĀRSKATS    4
  ATTĪSTĪBA    4
  SIMBOLS UN FILOZOFIJA    5
  TIESĪBU SIMBOLA JĒDZIENS    7
  SIMBOLU IZMANTOŠANAS NEPIECIEŠAMĪBA TISĪBĀS    9
  TIESĪBU SIMBOLU KLASIFIKĀCIJA    10
  NOBEIGUMS    12
  PIELIKUMS    13
  LATVIJAS NACIONĀLIE SIMBOLI    14
  KAROGS    14
  ĢĒRBONIS    14
  VALSTS HIMNA    16
  LITERATŪRAS SARAKSTS    17
Extract

Tēmas izpētes aktualitāte. Tiesību principu izpētes aktualitāti nosaka vesela rinda teorētisko, praktisko un didaktisko apstākļu.
Kā ir zināms, cilvēks ir tāda būtne, kuru raksturo ne tikai ekonomiskās un politiskās, bet arī sociāli kulturālās īpašības. Viss racionālais cilvēka apziņā un uzvedībā konfliktē ar emocionālo, mitoloģisko, nacionāli psiholoģisko un tradicionālo.
Ir zināms, ka valoda ir viena no būtiskajām sociālās vides daļām, bet par vienu tās daļu var nosaukt arī mītus, tradīcijas, simbolus, paražas. Visu valsts politisko un juridisko jēgu var saprast tikai tad, ja pētīt ne tikai objektīvo realitāti, bet arī visu to, kas ietekmēja cilvēku uzskatu attīstību par apkārtējo pasauli un tiesībām, t.i.: simboliskās, mitoloģiskās, tradicionālās jomas.
Tiesību simboli ir tāds elements, kas saista sociālo un juridisko kultūru. Tie ir svarīgie līdzekļi ne tikai iekšpolitikā, bet arī starptautiskajā saziņā. Tā ir universāla forma, ar kuras palīdzību cilvēki var savstarpēji sazināties un saprast viens otru, šeit iet runa arī par cilvēkiem, kas ir norobežoti viens no otra ar valsts vai valodu robežām.
Likumdošanas kvalitāte un tās realizācijas optimalitāte ir atkarīga no daudziem faktoriem, katrs no kuriem tiesību zinātnei ir objektīvi jāizpēta un jāaprobē atsevišķi.
Kvalitatīvās un kvantitatīvās tiesību regulatoru pielietošanas paplašināšanas rezultātā, kā arī tiesību un citu sociālo normu mijiedarbības rezultātā sāka izplatīties jaunas netradicionālās metodes, ar kuru palīdzību var izteikt valsts varas pavēles: tabulas, formulas, zīmējumi, kartogrāfiskās zīmes, dokumentu paraugi.
Viena no tādām formām ir tiesību simboli. Tie jau agrāk bija raksturīgi tiesībām un regulēja cilvēku uzvedību. Savu nozīmi tie saglabāja arī šodien un daudzmaz tiek pielietoti visās tiesību nozarēs.
Manuprāt, simboli – ir savdabīgs sava laikmeta atspoguļojums. Tie “nomirst”, kad viens politiskais režīms samaina citu, kad mainās valsts iekārta. Nedrīkst aizmirst, ka tiesību simbolu noformēšana ir atkarīga no daudziem faktoriem: vēsturiskie, nacionālie, politiskie, ekonomiskie un kultūras faktori. Tas viss ir jāņem vērā tiesību simbolu veidošanas procesā.
Bieži simboli ir visērtākais un vispieejamākais līdzeklis sabiedrisko attiecību regulēšanas sfērā. Tiem ir raksturīga uzskatāmība, īsums, lakoniskums. Ja simboli tiek saprasti un iesakņojušies pilsoņu apziņā, tad valsts varas pavēles, kas tiek izteiktas simbolu veidā, tiks realizētas pat zemapziņas līmenī.
Katras valsts tiesību simboli atšķiras no tādiem citās valstīs, tie ir atšķirības zīmes, tēli, kas piedod valstij savdabīgumu un neatkārtotību, kas atspoguļo valsts kultūru, sociālo vidi un juridiski politisko pieredzi. Tie ir neatņemama un nepieciešama valsts varas daļa, kas palīdz arī attīstīt valsts vēsturi un kultūru.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1204488
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register