Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
3,99
You save:
0,52 (13%)
Discounted price*:
3,47
Purchase
Add to Wish List
ID number:822375
Author:
Evaluation:
Published: 22.04.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 14 units
References: Not used
Time period viewed: 2011.g. - 2012.g.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Vispārīga informācija par putniem    4
1.1.  Mājas vista    4
1.2.  Broileri    4
2.  Putnu pārstrāde    5
2.1.  Apdullināšana    5
2.2.  Atasiņošana    6
2.3.  Plaucēšana    6
2.4.  Spalvu atdalīšana    6
2.5.  Iekšējo orgānu izņemšana    6
2.6.  Aptīrīšana    6
3.  Putnu gaļas izstrādājumu ražošana    7
3.1.  Atlaidināšana    7
3.2.  Garšvielu un materiālu sagatavošana    7
3.3.  Putnu gaļas sasālīšana    8
3.4.  Putnu liemeņu sagatavošanas termiskai apstrādei    9
3.5.  Kūpināšana    9
4.  Kvalitātes kontrole    12
5.  Iesaiņojums    12
  Putnu gaļas izstrādājumu kūpināšanas uzņēmumi    13
6.  Interesanti fakti    13
  Receptes    14
  Karsti kūpināti cāļu šķiņķi    14
  Secinājumi    15
  Literatūras saraksts    16
Extract

4.Kvalitātes kontrole
Lai izvairītos no piesārņojuma riska un cilvēku veselības apdraudējuma iespējas ir jāveic kvalitātes kontrole, ko veic pats uzņēmums un Pārtikas un veterinārais dienests.
Kūpināto produktu kvalitāti novērtē organoleptiski – pēc garšas, krāsas, smaržas, konsistences, nosaka arī sāls saturu (1,8 – 7%) un vajadzības gadījumā arī mitrumu. Karsti kūpinātos izstrādājumus var uzglabāt 2-3 dienas savukārt Grāmatā Gaļas produktu tehnoloģija rakstīts, ka karsti kūpinātu izstrādājumus var uzglabāt 5 diennaktis 0-80C, Ģimenes enciklopēdijā rakstīts: „karsti kūpinātos izstrādājumus 4 – 60C temperatūrā var uzglabāt 1- 2 nedēļas”. (Pārtikas produktu tehnoloģijas pamati, 1975)
Pēc autora domām tik krasas uzglabāšanas laika atšķirības ir dažādos literatūras avotos, jo nevienā no tiem nav minēts produkta svars, kā arī netika norādīts, ka uzglabāšanas laiks ir tieši putnu gaļai, bet gan tikai karsti kūpinātiem gaļas produktiem kopumā.
Visi sālītie un kūpinātie produkti jāuzglabā pakārtā veidā un jānodrošina pietiekama gaisa cirkulācija pretējā gadījumā un produkta virsmas var attīstīties pelējumi. (Pārtikas produktu tehnoloģijas pamati, 1975)
Kūpināto izstrādājumu virspusei ir jābūt sausai, tā nedrīkst būt gļotaina vai appelējusi. Produktu pārgriežot, krāsai jābūt vienādas intensitātes, muskulatūrai – sarkani sārtai, bez pelēkiem plankumiem. Ir jābūt kūpinājuma smaržai. (Gaļas produktu tehnoloģija, 1997)
Gaļas produktos nedrīkst būt mikroorganismi, to toksīni vai metabolīti tādos daudzumos, kas rada nepieņemamu risku cilvēku veselībai. Pārtikas uzņēmumi pēc vajadzības veic mikrobioloģiskas analīzes.
Saskaņā ar Labas higiēnas prakses vadlīnijām gaļas produktu ražošanā benzopirēna līmenis kūpinātā gaļas produktā atbilst regulā 208/2005 pieļaujamajam līmenim ne vairāk kā 5 mikogrami/kg produkta.5

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,66 €
Work pack Nr. 1331697
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Karsti kūpinātas putnu gaļas ražošanas tehnoloģija”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/822375

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register