Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:429773
 
Evaluation:
Published: 13.09.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Extract

Komercnoslēpuma aizsardzības regulējums Latvijas tiesību sistēmā ir sadrumstalots un savstarpēji nekonsekvents, katrā tiesību aktā paredzot atšķirīgas formas un satura regulējumu, atšķirīgu komercnoslēpuma jēdziena skaidrojumu, atšķirīgu subjektu loku, kam piemērojams komercnoslēpuma aizsardzības regulējums. Šāds komercnoslēpuma aizsardzības regulējums nenodrošina vienlīdzīgas komercnoslēpuma aizsardzības tiesības visiem komercnoslēpuma subjektiem.
Informācijai, kas var būt komercnoslēpuma objekts, nav nepieciešama noteikta forma, lai to varētu uzskatīt par komercnoslēpumu, ja vien šis objekts atbilst visām Komerclikuma 19.panta pirmajā daļā norādītajām pazīmēm.
Izņēmuma tiesības uz komercnoslēpumu nav absolūtas jeb neierobežotas, un attiecībā uz tām pastāv ierobežojumi, kas būtu jānorāda Komerclikuma 19.panta otrajā daļā kā gadījumi, kuros komercnoslēpuma iegūšana, izmantošana vai izpaušana ir uzskatāma par tiesisku. Komercnoslēpuma izpaušana nav uzskatāma par prettiesisku, ja komercnoslēpuma izpaušanu paredz normatīvā tiesību aktā noteikts pienākums sniegt šādu informāciju, vai ja komercnoslēpuma izpaušana ir nepieciešama sabiedrības interesēs.
Komercnoslēpuma turētājs nav tiesīgs aizliegt izmantot komercnoslēpumu personai, kas pie šīs informācijas ir nonākusi neatkarīgi no komercnoslēpuma turētāja, veicot pētījumus un ieguldot resursus šīs informācijas patstāvīgā radīšanā. Komercnoslēpuma turētājs nav tiesīgs aizliegt izmantot komercnoslēpumu personai, kas pie šīs informācijas ir nonākusi reversās inženierijas rezultātā, tiesiski iegūstot komercnoslēpuma turētāja radīto produktu un izpētot, kā tas ir izveidots.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1387541
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register