Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:495329
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.01.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Satversme    5
2.  Precedenti    10
3.  Likumi    12
4.  Paražu tiesības    14
5.  Juridiskie raksti    16
6.  Saprāts    17
  Secinājumi    18
Extract

Konstitucionālās tiesības regulē cilvēka, indivīda, pilsoņa un sabiedrības dzīves tiesiskos pamatus no vienas puses un valsts uzbūves un darbības tiesiskos pamatus no otras puses, kā arī abu šo pušu savstarpējās attiecības, bez kurām nevar pastāvēt tiesiskā un demokrātiskā valstī.
Konstitucionālās jeb valsts tiesības ir vadošā, nosakošā tiesību nozare. Pārējās ir pakārtotas un izrietošas no konstitucionālajām tiesībām.
Pie konstitucionālajām tiesībām vissvarīgākā nozīme ir pašai valsts konstitūcijai – tautas vai valsts pamatlikums, kas var būt rakstīts vai nerakstīts, kurš nofiksē pārvaldes raksturu un formas, nosaka galvenos principus, kuriem ir pakļauta valsts iekšējā uzbūve, nosaka pārvaldes organizāciju, regulēšanu, funkciju sadali starp valsts varu realizējošām institūcijām, kā arī valsts varas attiecības ar indivīdiem.
Studiju darba mērķis ir iepazīstināt lasītāju ar konstitucionālo tiesību avotiem, kur ietilpst Satversme, precedenti, likumi, paražu tiesības, juridiskie raksti un saprāts. Viss ir apkopots secinājumos, kur ir izklāstīta katra no konstitucionālo tiesību avotu būtībām. Katram no šiem avotiem ir sava speciālā loma konstitucionālo tiesību nozarē. Ir būtiski apzināties un atšķirt šo avotu svarīgumu un būtību. Svarīgi ir arī spēt saskatīt saikni starp tām, piemēram, kā likumus iespaido tiesību paražas vai Satversme, cik svarīga ir saprāta nozīme, kaut gan tas tiek uzskatīts par papildus tiesību avotu.
Pašas par sevi konstitucionālās tiesības ir nepārprotami svarīgas, bet to svarīgumu sastāda arī avoti jo konstitucionālās tiesības ir visas valsts un tās iedzīvotāju tiesības.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register