Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:651530
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.12.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Extract

Mūsdienās, kad dzīvē ir tik daudz iespēju, mums nākas kārtot daudzus darījumus, kuros nākas vienotie par noteikumiem un solījumu izpildi laikā. Vienu vārdu sakot jāslēdz līgumi, kuros ir noteikts, kas draud, ja viena no pusēm nepilda solījumus, tas viss tiek noformēts rakstiski, lai vēlāk neviena no pusēm nespētu noliegt saistības un nevarētu atteikties maksāt.
Mana darba mērķis ir noskaidrot, kas ir līgumsods un kā tas tiek piemērots, kādos gadījumos tas tiek piemērots, kas var būt par līgumsoda priekšmetu un cik liels tas var būt. Kādas funkcijas pilda līgumsods, kad izbeidzas līgumsoda darbības.
Lai sasniegtu izvirzītos mērķus tiks izmantoti dažādu autoru darbi un publikācijas par minēto tēmu, kā arī tiesu prakse, kas saistīta ar līgumsoda piemērošanu.

Līgumsoda jēdziens

Līgumsods ir definēts CL 1716.pantā ar arhaiska vārda “pametums” palīdzību: “Līgumsods ir pametums, ko kāda persona uzņemas ciest sakarā ar savu saistību tajā gadījumā, ja viņa šo saistību neizpildītu vai neizpildītu pienācīgi”. Pametums mūsdienu valodā nozīmē mantisku samazinājumu, kas var būt noteikts gan naudā, gan kādā citā vērtībā (CL 1717.). Kādā formā noteikt mantisko samazinājumu — cietā summā, procentuālā izteiksmē vai kombinēti, to Civillikums nereglamentē un tātad atstāj pušu ieskatam 1. Pametumam ir civiltiesisks raksturs, tāpēc tas var izpausties tikai mantiskā sfērā. V. Brīvmanis savā darbā “Līgumsods” raksta, ka pametums nav tas pats, kas nelabvēlīgas sekas vispār – par līgumsodu nevar uzskatīt apsolījumu izdarīt kādu darbību (veikt darbu), ja saistība netiks izpildīta.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1203115
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register