Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:634607
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.03.2001.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Gandrīz katrai no maizes šķirnēm piemīt savas ārstnieciskās īpašības.
Tiem, kam ir problēmas ar pārāk augstu holesterīna daudzumu asinīs, ieteicama Brokastu grauzdiņu baltmaize ar sojas graudiem - sojas graudi samazina holesterīna daudzumu. Vērtīga ir arī Rudzu maize ar klijām vai Kliju veidņu maize. Mūsu ierastais uzturs ir pārāk trekns un pārsaldināts. Tādas barības kaitīgie vielmaiņas produkti netiek izvadīti no organisma, bet noslāņojas uz zarnu sieniņām. Klijas organismā darbojas kā suka, attīrot gremošanas traktu no kaitīgiem vielmaiņas produktiem, kas noslāņojas uz zarnu sieniņām. Veselīgas ir arī Veselības maize un Līgo maize. Veselības maizes sastāvā ir kviešu milti, skaldītie kviešu putraimi, raugs, sāls, saulespuļu eļla, cukurs, olas un ķimenes. Tas maizei piedod patīkamu garšu un aromātu. Skaldītie graudi dod šai maizei raksturīgo irdeno struktūru. Enerģētiskā vērtība 100 gramiem šī produkta ir 240 kcal. Šī ir maizes šķirne, kuras ražošanā izmanto tikai dabiskās mīklas raudzēšanas metodes. Tā nesatur ķīmiskus uzlabotājus.
Maizes piedevas un uzlabotāji
Lielākā daļa pārtikas piedevu tiek lietotas jau simtiem gadu. Tās lielākoties ir dabiskas, jo tiek gatavotas no dzīvnieku vai augu valsts radītiem izejmateriāliem. Lai maize būtu laba un garšīga, viena no populārākajām piedevām maizes un maizes izstrādājumu cepšanai vienmēr ir bijis cepšanas pulveris, kura sastāvā ir askorbīnskābe. To ļoti bieži lieto arī mājās.
Emulgatori (ēdamās taukskābes un to atvasinājumi)
• tie padara maizi apjomīgāku un palīdz nodrošināt mīkstumu.
Piedevas (askorbīnskābe, vitamīns C)
• kas uzlabo miltu kvalitāti maizes cepšanas procesā.
Dabiskas izcelsmes fermenti mīklas kvalitātes kontrolei

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register