Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:455190
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.03.2001.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

PIENS un piena produkti ir neaizvietojami cilvēka uzturā visā dzīves garumā. Īpaši nozīmīgi tie ir bērnu un vecāku cilvēku uzturā.No citiem pārtikas produktiem tie atšķiras ar to, ka piena produktu sastāvā ietilpst visas organismam nepieciešamās pārtikas un bioloģiski aktīvās vielas optimāli sabalansētā veidā.Piens ir universāls pārtikas produkts, kas nodrošina organisma augšanu, attīstību un dzīvotspēju. Piena kā ārstnieciskās īpašības un bioloģiskās īpašības tika novērtētas jau tālā senatnē, pienam tika piedēvēti nosaukumi ''dzīvības sula", "baltās asinis", "veselības avots".Piena sastāvā ietilpst vairāk kā 20 vitamīni, fermenti, pigmenti un citas bioloģiski aktīvas vielas. Šīs sastāvdaļas veido vienotu bioloģiski aktīvu vielu kompleksu. Nozīmīgākā piena sastāvdaļa ir olbaltumvielu - fosfāta-lecitīna komplekss, kas dod pienam plastiskās un augšanas īpašības, piedaloties galveno organisma sistēmu veidošanā (kaulu, muskuļu, nervu). Piens ir galvenais izmantojamā fosfora un kalcija avots, praktiski kalpo kā A vitamīna, karotīna, D vitamīna un B2; B6 un pantotēnskābes avots, bagāts ar minerālsāļiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register