Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:789631
 
Evaluation:
Published: 28.12.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Mazo uzņēmuma problēmu apzināšana no vadītāja puses    5
  Vadītāja prasme vadīt sava uzņēmuma personālu    8
  Secinājumi un priekšlikumi    11
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    12
Extract

Rakstot referātu patstāvīgo studiju kursā “Menedžments” darba autora izvēlēs tēma ir “Mikro vai ģimenes uzņēmumu vadīšana”. Šī tēma ir aktuāla pašlaik un autora skatījumā būs aktuālā arī nākotnē. Pie pašreizējas situācijas valstī un pasaulē kopumā, kad notiek ekonomikas lejupslīdes process, pieaug bezdarba problēma, kas ir tikai viena no daudzajām negatīvajām iezīmēm, kuras nekavējoši būtu jārisina. Šeit obligāti būtu jāvērtē personālmenedžmenta nozīme. Autora skatījumā tieši šim aspektam ir un būs neatsverama nozīme, lai apturētu ekonomikas krišanu, mazinātu pieaugošo bezdarbu, saglabātu profesionālus darbiniekus dažādās darbības sfērās, jo tieši no vadītāja puses iespējams izvērtēt uzņēmējdarbības attīstības virzienus, risku faktoru samazināšanas iespējas, darba organizācijas un personāla motivācijas, būs atkarīgs vai uzsāktais bizness pārvarēs visus šķēršļus un spēs attīstīties.
Daudzās valstīs uzsvars tiek likts uz mazo uzņēmumu attīstību, tai skaitā pašnodarbināto iesaisti uzņēmējdarbībā, tiem piemērojot dažādas atbalsta programmas, tātad stimulējot tos uzsākt savu biznesu, izņēmums nav arī Latvija. Lai šī programma īstenotos daudz būs atkarīgs no valdības lēmumiem un pašiem uzņēmumu vadītājiem spējas izprast menedžmenta lomu veiksmīga uzņēmuma darbībai un attīstībai.
Šīs tēmas aktualitāte arī ir tā, ka šis uzņēmējdarbības veids mūsu valstī jau attīstās 19 gadus, bet vai tas ir veiksmīgs? Protams, lielai daļai sabiedrības, tas ir galvenais iztikas veids, bet vai to darbība ir profesionāla līmenī? Maz ticams, jo tikai nedaudzi ir tie, kas no mazā uzņēmēja pārtapuši veiksmīgos uzņēmējos ar pozitīvu uzņēmumu bilanci. Un tam pamatā ir personāla darba organizācija, veiktās nozares darbības izpētes, profesionālu darbinieku piesaistes savam uzņēmumam, to motivācijas mākas tādā veidā, lai darbinieki savus darba pienākumus veiktu pēc labākās sirds apziņas.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1236293
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register