Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:868088
 
Evaluation:
Published: 21.01.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Miltu malums    4
  Miltu raksturojums (tabula)    5
  Miltu ķīmiskai sastāvs    6
  Miltu kvalitātes prasības    7
  Vīns un ēdiens    8
  Iesaiņošana un uzglabāšana    9
  Izmantojama literatūra    11
Extract

Milti i svarīgākais produkts, ko iegūst, graudus pārstrādājot. Tos izmanto kā izejvielu daudzu citu pārtikas produktu – maizes, makaronu, miltu konditorejas izstrādājumu ražošanai. Miltus iegūst, samaļot maizes labību graudus (rudzus, kviešus, miežus u.c.).
Miltus iedala:
veidos – atbilst labībai, no kuras maļ miltus (kviešu, rudzu, miežu, sojas u.c.);
tipos – atkarībā no izmantošanas nolūka (maizes, makaronu, pankūku, kēksu u.c.);
šķirās – nosaka miltu atsevišķo sastāvdaļu attiecību (rupji, augstākā labuma. I šķiras, II šķirās u.c.)
Miltu kvalitāte un īpašības atkarīgas no pārstrādājamo graudu kvalitātes un īpašībām, kā arī no tehnoloģiskā procesa.
Miltu iegūšanas tehnoloģisko procesu iedala trīs posmos:
1.maļamo graudu partijas (maisījuma) sagatavošana;
2.graudu sagatavošana malšanai;
3.graudu sasmalcināšana (malšana)
Lai iegūtu kvalitatīvus miltus, atļauts graudus ar nevienādām īpašībām sajaukt noteiktās proporcijās. Jāņem vērā graudu tips, audzēšanas vieta, to stiklainums, lipekļa daudzums un kvalitāte, un arī miltu izmantošanas uzdevumi. Tā, piemēram, sajaucot graudus ar vāju, mīkstu lipekli un stipru, cietu lipekli, iegūst miltus ar vidēju vai labu lipekli. Dažkārt augstas kvalitātes graudiem piejauc nepilnvērtīgus graudus (sadīgušus vai apsalušus) ar tādu nosacījumu, lai iegūto miltu maisījums atbilst kvalitātes prasībām. Sajauc arī ziemas un vasaras graudu šķirnes.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register