Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:373319
 
Evaluation:
Published: 19.04.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Mūsdienu problēmas uzņēmumos un to risinājumi menedžmenta teorijās    4
1.  Darbinieku motivācijas trūkums    4
2.  Iekšējās komunikācijas nepilnības    9
3.  Darba kvalitātes un efektivitātes zemais līmenis    10
4.  Darba produktivitātes sarukums    12
5.  Darbinieku lojalitātes zudums    14
6.  Organizācijas kultūtas un tehnoloģiju nemainīšana    17
7.  Radošuma neattīstīšana    19
  Secinājumi    22
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    23
Extract

SECINĀJUMI
Izstrādājot darbu autore nonāca pie sekojošiem secinājumiem:
1. Vienas no galvenajām problēmām mūsdienu uzņēmumos ir darbinieku motivācijas trūkums, iekšējās komunikācijas nepilnības, darba kvalitātes un efektivitātes zemais līmenis, darba produktivitātes sarukums, darbinieku lojalitāte zudums, organizācijas kultūras un tehnoloģijas nemainīšana, kā arī radošuma neattīstīšana.
2. Risinājumus mūsdienu uzņēmumu problēmām var rast menedžmenta teorijās, jo tās jau pirms XX gs. apskatīja dažādas problēmas ražošanā un valsts attīstībā. Jāsecina, ka daudzas problēmas, neskatoties uz gadsimtu maiņu, vēl saglabājušās mūsdienās, kā darbinieku motivācijas sarukums, darba kvalitātes zemais līmenis vai darba produktivitātes samazināšanās.
3. Darba rezultāti ir ļoti atkarīgi no darbinieka motivācijas, jo motivēts darbinieks ir uzmanīgs un izdarīgs darbinieks. Motivēt darbinieku var ne tikai ar algas pielikumu, bet arī ar dažādiem citiem nemateriāliem labumiem, kas apmierina viņa 5 vajadzības: fizioloģiskās vajadzības (miegs, barība, veselība, sekss utml.); drošība (pārliecība par rītdienu, savs mājoklis, darbs stabilā uzņēmumā); saskarsme (draugi, paziņu loks, kolēģi); pašcieņa (vajadzība būt novērtētam, gūt atzinību no apkārtējiem); pašizteikšanās (radošs darbs, vajadzība pēc patstāvīga lēmuma pieņemšanas).
4. Daudzos uzņemumos ir iekšējās komunikācijas problēmas, tāpēc, lai tās uzlabotu, iesaka, rīta sapulces, neformālas sarunas, efektīvu klausīšanos no menedžera puses u.c.
5. Lai uzlabotu darba kvalitāti, efektivitāti un produktivitāti ir rūpīgi jāpārdomā uzņemuma stratēģija, jāsakārto iekšējo vidi, saliedēt darbinieku komandu, kā arī jāatskaņo mūzika darba vietā u.c.
6. Lat attīstītu darbinieku radošumu un nodrošinātu viņu lojalitāti, visupirms jāmotivē darbiniekus. Attīstot radošumu, darbiniekam tiks nodrošināta viņa pašizteikšanās iespēja, jāļauj viņam pašam rast radošu pieeju uzdotajam uzdevumam. Tas arī nodrošina lojalitāti no darbinieku puses, jo viņi jūt, ka menedžeris viņu ievēro, ļauj attīstītie, uzklausa un viņa domas ņem vērā.
7. Uzņēmumiem jābūt gatviem mainīties, jo visa mūsu ikdiena un dzīve ir pakļauta mūžīgām pārmaiņām. Organizācijas kultūras un tehnoloģiju maiņa spēj nodrošināt uzņēmumam augstāku darba kvalitāti, nodoršināt produktivitāti un gala rezultātā arī nest peļņu. Bet iekams veikt šādas pārmaiņas, tas rūpīgi jāsaskaņo ar darbiniekiem, jānoskaidro viņu spējas un attieksmi.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1331644
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register