Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:729480
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.12.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Parīze atrodas Sēnas upes krastos un ir Francijas galvaspilsēta, kultūras un politiskais centrs. Tā ir arī viena no tūristu vairāk apmeklētajām pilsētām pasaulē. Starp tās slavenākajiem objektiem jāmin Eifeļa tornis, Luvra un Parīzes Dievmātes katedrāle. Tāpat šeit ir daudz muzeju, veikalu un restorānu. Parīze ir viena no lielākajām Eiropas pilsētām ar platām, koku apēnotām ielām, bulvāriem. Parīze savu pašreizējo izskatu ieguva 19.gs., kad tā tika stipri pārbūvēta.
12.- 15.gs. bija gotikas laikmets. Francijas gotika ir ļoti savdabīga, un to apzīmē ar style de fransais. Renesanse Francijā uzplauka Kārļa VIII valdīšanas laikā, kurš 1496. gadā uzaicināja māksliniekus no Itālijas. Arhitektūrā renesanse visspilgtāk izpaudās piļu celtniecībā, kurās tradicionālā gotika apvienojās ar renesansi. Napoleona I laikam raksturīgs ampīrs un romantisms, bet no klasicisma beigām līdz 20.gs. tika vienlaicīgi atdarināti vairāki stili. Dzelzs un stikla celtņu laikmets sākās 19.gs. beigās. Kā viena no pirmajām dzelzs konstrukcijām Parīzē parādījās Gustava Eifeļa celtais tornis.

Eifeļa tornis (Tour Eiffel) ir 320,75 m augsts, 7175 tonnas smags un sastiprināts ar 2 500 000 kniedēm. To uzcēla 1889. gada Pasaules izstādei Parīzē. Lai apmeklētāji varētu sasniegt pirmo stāvu, viņiem ir jābrauc ar liftu vai jāuzkāpj pa 360 pakāpieniem. Otro stāvu var sasniegt ar liftu vai uzkāpjot pa 700 pakāpieniem. Skatu platforma var uzņemt 800 cilvēku.
Elizejas lauki ir pasaulē pazīstamākais avēnija, kurš ir 2km garš un 70 m plats. Tā ir brīnumaina vieta pastaigām gan dienā, gan naktī. Tie stiepjas no Triumfa Arkas līdz Konkordijas laukumam.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register