Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:126192
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.01.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 13 units
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
1.  Pārtikas piedevas ražošanā    6
1.1.  Pārtikas piedevu atpazīšana    6
1.2.  Pārtikas piedevu vēsture    6
1.3.  Pārtikas piedevu iedalījums grupās    7
1.4.  Eksperimenti drošuma noteikšanai    8
1.5.  Pārtikas piedevu izraisītās slimības un alerģijas    9
1.6.  Piedevu pievienošanas nosacījumi ražotājiem    10
1.7.  Saldējuma ražošanas process    10
2.  Metodoloģija    13
2.1.  Kontentanalīze    13
2.2.  Sensoro analīžu noteikšanas metodes    13
3.  Rezultāti un izvērtējums    15
3.1.  Pārtikas piedevas Latvijas saldējumos    15
3.2.  Pārtikas piedevas ārzemju saldējumos    18
3.3.  Sensorais novērtējums saldējumiem    -21
4.  Secinājumi    22
  Izmantotie informācijas avoti    23
Extract

Sensorajai analīzei tika izvēlēti divi Latvijā ražoti saldējumi un viens Polijā ražots saldējums. Druvas olu liķiera saldējums ir neveselīgākais no Latvijas saldējumiem, tajam ir pievienotas 12 pārtikas piedevas, bet Ekselences pistāciju saldējums ir visveselīgākais, jo tā sastāvā ir viena piedeva. Rimi ķiršu saldējums ir otrs veselīgākais no ārzemju saldējumiem, tam ražošanas procesā ir pievienotas trīs pārtikas piedevas. Vērtēšanas rezūtātā tika secināts, ka vērtētājiem visvairāk paticis Polijā ražotais Ķiršu saldējums Rimi. Kā otro vērtētāji izvēlējušies Druvas olu liķiera saldējumu, bet vismazāk paticis Ekselences pistāciju saldējums. Vērtētājiem patikusi Ķiršu saldējuma Rimi dabiskā garša, kas papildināta ar ķiršu gabaliņiem, kas piedod saldējumam nelielu rūgtumu. Šim saldējumam ir patīkams aromāts un interesanta rozīga krāsa. Vērtētājiem nepatikusi Druvas olu liķiera saldējuma izteikti sintētiskā garša un nokrāsa, un tas licies pārāk salds. Vēl saldāku šo saldējumu padarīja pievienotās marmelādes, kuras vērtētājiem likušās kā interesants papildinājums. Pēc sastāva visveselīgākais Ekselences pistāciju saldējums vērtētājus nav piesaistījis ar savu izteikti zaļo krāsu. Tam nav izteiktas riekstu garšas. Vērtētājiem paticis, ka saldējumam pievienoti riekstu gabaliņi.

4. Secinājumi
1. Kopumā visos divdesmit saldējumos tika konstatētas 28 pārtikas piedevas. 21 no 28 piedevām tika kontatētas ārzemju saldējumos, bet Latvijas saldējumos ražošanas procesā pievienotas tikai 19 piedevas.
2. Visvairāk tiek pievienoti emulgātori ,tādi kā E471, E407, E 412 un E410, kas sastopami gandrīz katrā saldējumā.
3. No Latvijas saldējumiem visvairāk pārtikas piedevas ir pievienotas Druvas Olu liķiera saldējumā, kurā pievienotas 12 piedevas. Vismazāk pievienoto pārtikas piedevu ir Ekselence Pistāciju saldējumā, kurā ir pievienota tikai piedeva E 330 citronskābe.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register