Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:871546
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.12.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 23 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  IZEJVIELU RAKSTUROJUMS    5
2.  TEHNOLOĢISKĀ PROCESA APRAKSTS    8
3.  IZMANTOTĀS IEKĀRTAS    11
3.1.  Piena transportēšanas mašīna    11
3.2.  Centrbēdzes sūknis    12
3.3.  Filtrs    13
3.4.  Piena pieņemšanas stacija    13
3.5.  Plākšņu siltummainis – dzesētājs    14
3.6.  Tvertne    15
3.7.  Pasterizators    16
3.8.  Separators    17
3.9.  Homogenizators    18
3.10.  Raudzēšanas tvertne    19
3.11.  Vītņu tipa sūknis    20
3.12.  Cauruļtipa dzesētājs    20
3.13.  Piedevu pievienošanas iekārta    21
3.14.  Tvertne ar dzesētāju    22
3.15.  Eskimoģenerators    22
3.16.  Ātrsaldēšanas tunelis    23
3.17.  Saldētava    24
4.  SEPARATORS    26
4.1.  Separatora vēsture    27
4.2.  Jaunākās ziņas par separatoru    28
  SECINĀJUMI    30
  LITERATŪRAS SARAKSTS    31
Extract

SECINĀJUMI
• Katra produkta ražošanā ir ļoti svarīgi saskaņot iekārtu ražību un tilpumus, lai ražošanas process norisinātos vienmērīgi.
• Darbu rakstot izpratu daudzu iekārtu darbības principu, kā, piemēram, separatora darbība man bija neskaidra, bet izpētot sīkāk, sapratu kā notiek piena sadalīšana vājpienā un krējumā. Tāpat arī izpratu homogenizatora nepieciešamību piena produktu ražošanā, tas nodrošina, lai piens tālākā procesa laikā nenoslāņotos.
• Piena rūpniecībā ir ļoti svarīga piena pārstrāde. Jābūt noteiktam laikam un temperatūrai pie kādas iztur pienu pasterizācijā, lai iznīcinātu veģetatīvās formas. Tas nepieciešams, lai piena produkti ilgāk saglabātos un nebojātos.
• Iekārtas ir jāizvēlas atbilstoši vēlamā produkta ražošanas daudzumam.
• Ražošanas procesā ir svarīga apkalpojošā personāla higiēna, kā arī iekārtas tīrība. Katra iekārta jāapkopj atbilstoši prasībām, tā lai tas nepiesārņotu vai nekaitīgi neietekmētu produkta kvalitāti.
• Piena produkta ražošanā liela nozīme ir temperatūrai un laikam, lai uzražotu labas kvalitātes produktu, kas saglabājas pēc iespējas ilgāk. Arī ar uzglabāšanas temperatūrām nevar daudz variēt.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register