Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:205398
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.10.2022.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    4
1.  IZEJVIELU RAKSTUROJUMS    5
1.1.  Govs piens    5
1.2.  Kalcija hlorīds    6
1.3.  Vārāmais sāls    6
1.4.  Spināti    7
2.  TEHNOLOĢISKĀ PROCESA SHĒMA    8
3.  TEHNOLOĢISKĀ PROCESA APRAKSTS    9
3.1.  Piena pieņemšanas un kvalitātes kontrole    9
3.2.  Piena attīrīšana, gaisa atdalīšana un skaitīšana    10
3.3.  Piena dzesēšana un uzglabāšana    10
3.4.  Separēšana un normalizācija    11
3.5.  Pasterizācija    11
3.6.  Recināšana    11
3.7.  Recekļa gatavības noteikšana un sagriešana    12
3.8.  Sieru graudu apstrāde    12
3.9.  Siera veidošana    12
3.10.  Siera slāņa presēšana    13
3.11.  Siera sagriešana    13
4.  PROCESA NODROŠINĀŠANAI NEPIECIEŠAMO IEKĀRTU DARBĪBAS PRINCIPS UN TEHNOLOĢISKĀ NOZĪME    14
4.1.  Transporta cisterna pienam    14
4.2.  Piena pieņemšanas iekārta    15
4.3.  Centrbēdzes sūknis    17
4.4.  Plākšņu tipa dzesētājs    18
4.5.  Piena tvertne    19
4.6.  Piena izlīdzināšanas tvertne    20
4.7.  Plākšņu siltummainis pasterizātors    20
4.8. P  lākšņu tipa siltummainis saldajam krējumam    22
4.9.  Separators normalizators    23
4.10.  Šķidro produktu starptvertne    25
4.11.  Zobrata sūknis    26
4.12.  Krējuma pildīšanas iekārta    27
4.13.  Siera vanna    28
4.14.  Siera slāņa veidošana    29
4.15.  Siera presēšana    29
4.16.  Lentas transportieris    30
4.17.  Siera iepakotājs    31
4.18.  Siera ledusskapis    32
5.  JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA PAR PLĀKŠŅU SILTUMMAIŅIEM    33
6.  RAŽOŠANAS IEKĀRTU SARAKSTS    36
  KOPSAVILKUMS    38
  SECINĀJUMI    39
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    40
  PIELIKUMS    41
Extract

Jau senatnē antīkās medicīnas pamatlicējiem Hipokrāts ir teicis „Piens ir gandrīz pārtikas produkta pilnība.”. Gadu gaitā strauji ir palielinājies nenogatavināto sieru jeb svaigo sieru pieprasījums patērētāju vidū. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem 2013. gadā svaigā siera kopējais saražotais daudzums 18,7 tūkstoši tonnas, kas nav maz. Pagaidām nav pieejamu datu par šī gada nenogatavināto sieru ražošanas un pārdošanas datiem, bet veikalu tīklos pieaugošais svaigā siera ražotāju skaits un saražotās produkcijas klāsts, liek noprast, ka pieprasījums pēc šāda siera ir pietiekoši liels. Ar vien vairāk tiek izgudrotas metodes kā visefektīvāk no piena iegūt bez atlikuma produktu.…

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register