Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:647196
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.12.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Piens    7
2.  Piena uzturvērtība    8
3.  Vidējais piena ķīmiskais sastāvs    9
3.1  Piena ķīmisko sastāvdaļu raksturojums    10
4.  Produkta ražošanas tehnoloģiskās iekārtas    12
4.1  Homogenizācija    12
4.2  Homogenizators    13
4.3  Pasterizācija    15
4.4  Pasterizators    16
4.5  Deaerācija un deaerators    18
5.  Inženiertehniskie aprēķini    19
6.  Pastarizēta piena ražošanas tehnoloģiskā shēma    23
6.1  Pastarizēta piena ražošanas tehnoloģiskās shēmas apraksts    24
7.  Piena termiskās apstrādes automatizētā iekārta Tetra Cherm CA    25
8.  Automatizētās piena termiskās apstrādes shēmas apraksts    27
9.  Automātiskā mazgāšanas un dezinfekcijas iekārta    28
10.  Automātiskā mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas apraksts    29
11.  Automatizācija piena ražošanā    31
12.  Jaudas shēma    34
13.  Automatizācijas procesā biežāk izmantotās ierīces    35
14.  Nobeigums — procesu kontroles tendences ar skatu nākotnē    39
15.  Fuzzy control in details    41
16.  Izmantotā literatūra    45
  Pielikums    46
Extract

Piens ir zīdītāju piena dziedzeru sekrēcija produkts. Sekrēcija (lat. secretio – atdalīšana, atdalīšanās) – process, kurā dziedzeri veido un izdala sekrētu. Piena sekrēcija ir piena veidošanās piena dziedzeru šūnās. Piens ir neaizstājams cilvēka uztura elements. Jau dažas minūtes pēc tam, kad mazulis ieradies pasaulē, viņš saņem mātes pienu vai tā aizstājēju. Tādēļ droši var apgalvot, ka pienam piemīt unikāla un simboliska vērtība, jo tas nodrošina cilvēka eksistenci. Piens baro un nodrošina imunoloģisko aizsardzību visiem zīdītāju mazuļiem. Daba pienu paredzējusi zīdītāju, pēcnācēju apgādāšanai ar visu nepieciešamo to dzīvības uzturēšanai, attīstībai un imunitātes stiprināšanai kāda laika posmu pēc piedzimšanas. Bez tam tas satur būtiski nepieciešamas vielas un vitamīnus, kas nepieciešami cilvēkam visa mūža garumā.
Vienlaikus piens ir vide, kas nodrošina pat visprasīgāko mikroorganismu augšanu un vairošanos. Līdztekus daudziem apkārtējās vides mikroorganismiem, kas nenodara ļaunumu patērētājam, pienā var nokļūt patogēnie mikroorganismi, visbiežāk no govīm, slimojošam ar subklīniskiem un klīniskiem tesmeņa iekaisumiem. īpaši bīstami mastītu ierosinātāji ir Staphylococcus aureus, kā arī citas Staphylococcus ģints sugas, tā sauktie koagulāzes negatīvie stafilokoki. Tie spēj ierosināt dažādas infekcijas cilvēkiem un producē enterotoksīnus, kas var izsaukt piena un tā produktu patērētāju intoksikācijas. Tādēļ piens pirms laišanas apritē ir jāapstrādā. Tādējādi iegūstot iepriekš minētos produktus – pasterizētu pienu un krējumu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register