Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:879888
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.06.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Rudzu – kviešu maizes ķīmiskais sastāvs    5
1.1.  Milti    5
1.2.  Raugs un ieraugs    8
1.3.  Ūdens    9
1.4.  Sāls    9
1.5.  Cukurs    10
1.6.  Ķimenes    10
2.  Maizes uzturvērtība    11
3.  Optimālie uzglabāšanas apstākļi    13
4.  Maizes bojāšanās veidi, to izsaucošie faktori    15
4.1.  Iekšējo faktoru iedarbība    16
4.2.  Ārējo faktoru iedarbība    17
4.3.  Mikrobioloģiskie procesi    17
4.4.  Fizikālie procesi    20
4.5.  Ķīmiskie procesi    20
5.  Uzglabāšanas laika pagarināšanas iespējas    22
  Secinājumi    24
  Izmantotā literatūra    25
Extract

Atbilstoši studiju izvēles priekšmetam „Pārtikas derīguma termiņš” vēlos izpētīt maizes derīguma termiņa ietekmējošos faktorus, bojāšanās veidus - kāpēc divi vienādi maizes klaipi, kas tiek uzglabāti vienādos apstākļos, uzglabāšanas laikā mainās dažādi, piemēram, viens klaips sāk pelēt, bet otrs – ne.
Statistikas dati liecina, ka kviešu maize veido 50.3%, rudzu – kviešu un kviešu - rudzu maize – 25.9%, bet saldskābmaize – 7.2% no kopējā maizes patēriņa.
1. Rudzu – kviešu maizes ķīmiskais sastāvs
Rudzu - kviešu maize sastāv no rudzu miltiem (vismaz 51% no kopējā miltu daudzuma), kviešu miltiem, ūdens, cukura, ķimenēm, jodēta pārtikas sāls, rauga.
1.1. Milti
Tā kā milti tiek iegūti, samaļot graudus, jāapskata graudu ķīmiskais sastāvs.
Kviešu un rudzu graudos pamatsastāvdaļu sadalījums ir līdzīgs, bet atsevišķu sastāvdaļu un tajās koncentrēto uzturvielu sastāva ziņā tie būtiski atšķiras (1.1.un 1.2.tab.). Piemēram, veselā kviešu graudā olbaltumvielas aizņem 14 -18% no sausnas, bet rudzu graudā 12 -16% no sausnas; kviešu graudā ir 82% endospermas, kurā savukārt ir 13% olbaltumvielu, bet rudzu graudā ir 72% endospermas un 12% olbaltumvielu. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1315921
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register