Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:383644
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.01.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    3
2.  Vēsture    4
3.  Šašliks pasaulē    5
4.  Dažādās gatavošanas tradīcijas    6
5.  Šašlika gatavošanas tehnoloģija    6
6.  Šašlika piedāvājums Latvijā    8
7.  Izmantotā literatūra    10
Extract

5. Šašlika gatavošanas tehnoloģija
Uz oglēm, uzdurot gaļu uz iesma var cept jebkuru gaļu. Galvenais izvēloties šašlika recepti atcerēties, ka šašliks no cūkgaļas sanāk mīkstāks, no liellopu gaļas- sīkstāks, tāpēc to iepriekš vajadzētu izmērcēt gāzētā ūdenī, no jēra gaļas- aromātisks un sulīgs, no jauna jēra gaļas- izteikti maigs. Vieglāk pagatavojamais šašliks ir no vistas vai tītara gaļas. Nekad negatavo šašliku no tikko kauta dzīvnieka. Gaļai jānostāvas vairākas stundas, jo pretējā gadījumā tā var būt sīksta.
Ja ņem mums pazīstamo cūkgaļu - labāk izvēlēties šķiņķa daļu, bet īpaši gardēži var izvēlēties cūku ribiņas. Tehnoloģija ne ar ko netašķiras no jēra gaļas šašlika gatavošanas. Ribiņas sagriež pa pāriem. Uzmaucot uz iesma ribiņas, iesmus dur mīkstumā starp kauliem.
Griezt gaļu vajag pa dzīslām, tad to būs vieglāk sakožļāt. Lai gaļa kļūtu mīkstāka, to vajag iemarinēt. Pats vieglākais veids kā to izdarīt- ielikt bļodā ar gaļu sasmalcinātus sīpolus, sāli garšvielas, zaļumus, kārtīgi samaisīt, uzlikt vāku un ielikt ledusskapī. Pēc kāda laika gaļa sāk izdalīt sulu.
Ingredientu izvēle marinādei ir ļoti liela. Piparmētra un rozmarīns tiek izmanoti jēra gaļai. Baziliks, oregano un timiāns- vistas gaļas šašlikam. Koriandrs ir īpaši labs ar putna gaļu. Marinādei var pievienot ķiplokus vai sasmalcinātu ingvera sakni. Ar etiķi, citrona sulu vai vīnu aizrauties nevajadzētu, jo skābe nevis mīkstina gaļu, bet tieši otrādi, padara gaļu sīkstāku. Var pagatavot marinādi no skābpiena produktiem- kefīra, jogurta. Gaļa, kas marinēta sojas mērcē, iegūst pikantāku garšu.
Lai pagatavoti šašliku no zivs vai jūras produktiem, marinādes neizmanto. Zivi apkaisa ar sāli, pipariem un garšvielām, kad tā ir gatava var nedaudz apliet ar citronu sulu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register