Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:998869
 
Evaluation:
Published: 12.11.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pie tehnoloģisku procesu kontroles un zinātniskos pētījumos nākas taisīt atšķirīgus neelektrisku lielumu mērījumus. Elektrisku aparātu paveidi neelektrisku lielumu mērījumam ir ievērojami vairāk, nekā elektrisku lielumu mērīšanas aparātus. Tas ir atkarīgs no tā, ka kontrolējamo neelektrisko lielumu daudzums ievērojami pārsniedz elektrisku lielumu daudzumu.
Vairumā gadījumu ir lietderīgi izmērīt neelektriskus lielumus ar elektriskiem aparātiem. Tas skaidrojas ar to, ka elektriski lielumi ir vieglāki, nekā neelektriski, var nodot uz salīdzinoši lieliem attālumiem, pār elektriskiem lielumiem var pavadīt atšķirīgas matemātiskas operācijas, kas ļauj automātiski ievest pārlabojuma mērījumu rezultātos, integrēt un diferencēt rezultātu un t.t. Elektriskus lielumus ir viegli iereģistrēt.
Elektriski aparāti neelektrisku lielumu mērījumam obligāti satur neelektriska lieluma mērīšanas pārveidotāju uz elektrisko.
Neelektriska lieluma mērīšanas pārveidotājs elektriskā uzstāda izejoša elektriska lieluma viennozīmīgu funkcionālu atkarību, piemēram, EDS, no ieeju izmērāmā neelektriskā lieluma (temperatūras, pārvietojumi un t. t.).
Uz zīm. 16.1 ir parādīta elektriska aparāta pierunātā struktūru shēma neelektriska lieluma mērījumam. Izmērāmais neelektriskais lielums X piekāpjas uz mērītāju pārveidotāja ieeju. Izejošais elektriskais lielums pārveidotājam ir izmērāms ar elektrisku mērītāju ierīci. Parasti elektriskas mērītāju ierīces skala ir graduējama ar vienībām pēc izmērāmā elektriskā lieluma.
Uz zīm. 16.2 kā piemēru ir parādīts elektrisks aparāts, kas ir paredzēts temperatūras mērījumam. Šajā aparātā: TP — termopāris, kura EDS ir ar izmērāmā temperatūras lieluma funkciju, mV — milivoltmetrs termopāra EDS mērījumam. Šajā gadījumā termopāris ir mērītāju pārveidotājs, bet milivoltmetrs — elektriska mērītāju ierīce.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register