Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:426637
 
Evaluation:
Published: 21.01.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Cik Latvijā maiznīcu    4
  Maizes uzturvērtība    5
  No kā cep maizi    5
  Maizes sastāvdaļas.    6
  Kā kā cep maizi    7
  Speciālās maizes.    8
  Maizes pārvērtības.    12
  Maizes piedevas un uzlabotāji.    12
  Kā pazīt labu maizi    14
  Kad nedrīkst ēst maizi    15
  Maizes bojāšanās.    16
  Maizes uzglabāšana.    16
  Secinājumi.    18
  Izmantotā literatūra.    19
Extract

Atgūstot valstisko neatkarību , vispirms gan izveidojās Latvijas maiznieku amata brālība. Tās dibinātāji – profesionāli maiznieki – bija iecerējuši palīdzēt mazākajām maizes ceptuvēm atjaunot un saglabāt rudzu maizes cepšanas tradīcijas. Sākotnēji atsaucās 23 maiznieki. Šobrīd brālībā ir 48 biedri no 18 maizes ceptuvēm. Sākotnējā iecere – lai katrā nelielā maizes ceptuvē strādātu maizniekmeistars , kurš atbildētu gan par higiēnas , gan par tehnoloģiskā procesa ievērošanas. Vispirms šim maizes cepējam būtu jāsaņem zeļla diploms , kas norādītu , ka viņš meistara uzraudzībā spēj izcept jebkuru maizes šķirni .Pēc pieciem gadiem zeļļi varētu saņemt meistara diplomu. Pašlaik Latvijā ir 18 maiznieka amata meistaru un 17 maiznieka amata zeļļu.
Kopš 1999. gada Maiznieku biedrībai piepūlcējās lielākie maizes cepēji Latvijā – “Hanzas Maiznīcas” , ”Liepājas Maiznieks” , “Kviteks” , “Druva” , “Žaņa Lagzdiņa maizes fabrika” , “Ventspils Maiznieks” , “Balvu Maiznieks” , “Jelgavas Maiznieks” , “Daugavpils Maiznieks” , kā arī Maiznieku amata biedrības biedri - ‘Zelta kliņģeris” , “Ceptuve – 2”, “Liepājas gardums”, “Lielezers”, “Roga – Argo”, “Krūmiņa nams”, “Ādažu kukulītis”, “Juma”, “Sērene”, “liepkalns”, “Madonas Maiznīca”, “Matss”. Vēl maizniekiem piebriedējušies arī profesionāli pasniedzēji no Llu un Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register