Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Specifiskie viltīgie paņēmieni, kurus izmanto notiesātie atsevišķos bēgšanas veidos

     

    Research Papers8 Law

2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:991505
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.07.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

‘’Ar jēdzienu viltīgi paņēmieni jāsaprot paņēmieni, kurus notiesātie izmanto, lai slēptu sagatavošanas bēgšanai un pašu bēgšanu, ka arī šo darbību pēdas’’.
Bēgšanas veidu izpētē interesi izraisa tas fakts, ka viena un tā paša bēgšanas veida sagatavošanas laikā notiesātie lieto vienus un tos pašus paņēmienus, tikai ar nelielām niansēm, un šos paņēmienus nosaka viņu izvēlētais veids..
Bēgšanas sagatavošanai notiesātie izpēta stāvokli cietumā .Viņus interesē viss. Īpaši-atsevišķu ēku un citu būvju izvietojums. Galvenais uzdevums ir konstatēt, cik tālu tās atrodas no pamatnožogojuma un, kā tās izmantojamas sekmīgai bēgšanai. Tik pētītas apakšzemes, virszemes un gaisa komunikācijas. Mērķa sasniegšanai izmanto ne tikai vizuālo apskati, bet tiek iesaistīti notiesātie, kuri agrāk vairākkārt sodu izcietuši vienā un tajā pašā cietumā un īpaši tie notiesātie, kuri ir strādājuši celtniecības brigādēs un piedalījušies ēku celtniecībā un apakšzemes komunikāciju ierīkošanā cietuma teritorijā. Ziņas par objektiem, kuri interesē noziedzniekus, tiek iegūtas maskēti, lai nesaistītu cietuma administrācijas un to personu, ar kurām viņi kontaktējas, lai noskaidrotu sevi interesējošos jautājumus, uzmanību. Tiek izpētīts caurlaižu kontroles punktu darbs, sardzes dienestu darba kārtība, tās nomaiņu laiks, sargkareivju modrība, apsardzes signalizācijas darbības principi, cietuma administrācijas darba kārtība, kratīšanas laiki un kārtība, kā to ’’slūžās’’ apskata sargkareivji, tā piekraušanas un izkraušanas kārtība u.t.t. Īpašu uzmanību noziedznieki pievērš dežūrdienesta izpētei, kas veic notiesāto uzraudzību cietuma iekšienē. Pēc ilgstošas dežūrdienesta maiņu novērošanas noziedzniekiem ir skaidri redzams, kādā maiņā izdarīt bēgšanu, kādā-nē, jo laika faktors bēgšanas realizēšanai momentā spēlē būtisku lomu.
Gatavojoties bēgšanai notiesātie izpēta cietuma teritoriju, interesējas par visu, kas ļautu viņiem izvēlēties visreālāko tās īstenošanas veidu.
Ņemot to vērā, cietuma administrācijas darbiniekiem un sardzes pulka kareivjiem jāpievērš īpaša uzmanība tiem notiesātājiem, kuri pastiprināti interesējas par uzraudzības un apsardzes jautājumiem. Šādu personu noskaidrošana ir efektīvs paņēmiens, lai atpazītu tos notiesātos, kuriem ir viltīgi nodomi.
Bēgšanas sagatavošanas procesā noziedzniekiem nav nepieciešams meklēt sev civilo apģērbu, kā tas bija agrāk, jo iekšējas kārtības noteikumi atļauj cietumā to valkāt, tāpat arī glabāt pārtikas produktus. Noziedzniekiem būtiskais bēgšanas momentā ir tas, lai viņiem būtu nauda. Tā dažiem no viņiem ir problēma.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1215432
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register