Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
5,99
You save:
0,84 (14%)
Discounted price*:
5,15
Purchase
Add to Wish List
ID number:636381
Evaluation:
Published: 11.01.2019.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 14 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    6
1.  Trans-taukskābju raksturojums    7
1.1.  Definīcija    7
1.2.  Trans-taukskābju rašanās    7
1.3.  Produkti, kuros visbiežāk sastopamas trans-taukskābes    8
2.  Trans-taukskābju ietekme uz veselību    9
3.  Likumdošana trans-taukskābju satura jomā    10
3.1.  Likumdošana Eiropas Savienības valstīs    10
3.2.  Likumdošana ārpus Eiropas Savienības    10
3.3.  Likumdošana Latvijā    10
4.  Materiāli un metodes    12
4.1.  Trans-taukskābju noteikšana pārtikas produktos    12
4.2.  Anketa „Sabiedrības viedoklis par trans-taukskābēm”    15
5.  Rezultātu analīze    18
5.1.  Trans-taukskābju noteikšana pārtikas produktos    18
5.2.  Anketa    19
5.3.  Intervija    20
5.4.  Ieteikumi trans-taukskābju samazināšanai uzturā    21
  Secinājumi    22
  Izmantotie informācijas avoti    23
  Pielikumi    24
Extract

Secinājumi
1. Trans–taukskābes ir nepiesātinātas taukskābes, kuras rodas augu eļļu rūpnieciskās hidrogenēšanas jeb cietināšanas, dezodorēšanas un rafinēšanas procesos.
2. Trans-taukskābes ir atrodamas dažādos konditorejas izstrādājumos, ātrās ēdināšanas restorānu pārtikā, čipsos un dažādos saldumus.
3. Pārsteidzošs ir fakts, ka trans-taukskābes var izraisīt ļoti nopietnas sirds un asinsvadu slimības, kā arī paaugstina holesterīna līmeni asinīs.
4. Sākot ar 2016. gada 1. janvāri, Latvijā ir stājies spēkā likums, kurš nosaka maksimāli pieļaujamo trans-taukskābju daudzumu pārtikas produktos.
5. Sākot ar 2017. gada 1. Janvāri, ir beidzies pārejas posms, un tirdznecībā vairs nedrīkst atrasties produkti, kuros šī norma ir pārsniegta.
6. Eksperimentā tika konstatēts, ka vislielāko trans-taukskābju daudzumu satur smilšu mīklas cepumi un ”Ādažu čipsi”.
7. Pēc aptaujas var secināt, ka sabiedrība ir maz informēta par trans-taukskābēm un to ietekmi uz veselību.
8. Efektīvi veidi, kā izvairīties no trans-taukskābēm, ir - rūpīgi lasīt produktu sastāvu, kā arī samazināt konditorejas izstrādājumu un ātrās ēdināšanas restorānu pārtikas lietošanu uzturā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,79 €
Work pack Nr. 1369684
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Trans-taukskābju saturs dažādos pārtikas produktos”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/636381

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register