Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:324371
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.12.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  IEVADS    2
2.  ĪSA UMTS VĒSTURE    3
3.  UMTS SPEKTRS    3
4.  UMTS TĪKLA UZBŪVE    3
5.  UMTS STANDARTI    4
6.  WCDMA (PLATJOSLAS CDMA)    4
7.  TD/CDMA RADIOINTERFEISS    5
8.  GSM EVOLŪCIJA    5
9.  TREŠĀS PAAUDZES SATELĪTSAKARI    6
10.  UMTS PAKALPOJUMI    6
11.  MULTIMEDIJU PAKALPOJUM.I    7
12.  UMTS TERMINĀĻI UN APARATŪRA    7
13.  KAM PAREDZĒTS UMTS    8
14.  UMTS PRIEKŠROCĪBAS UN TRŪKUMI    8.LPP
15.  UMTS KOMERCIĀLA/REĀLA ATTĪSTĪBA PASAULĒ    9
16.  UMTS LICENCĒŠANAS PROBLĒMAS LATVIJĀ    12
17.  UMTS LATVIJĀ    13
18.  UMTS CITĀS BALTIJAS VALSTĪS    14
19.  3. OPERATORS LATVIJĀ - 3G    14
20.  NOBEIGUMS    16
Extract

Pēdējos gados mobilo sakaru lietotāju skaits nemitīgi aug, jo mobilie sakari no ekskluzīvas "mantiņas"(izņemot <>,kuri vienmer būs ekskluzīvi – kā JAGUAR mašīnas) ir kļuvuši par neatņemamu mūsu dzīves sastāvdaļu. Atskatoties netālā pagātnē, var droši teikt, ka 20. gadsimta beigās sākās telekomunikāciju uzplaukuma laiks. Un nesen tāds atkal notika Latvijā- UMTS tīkla prezentācija,tas mani ieinteresēja,jo tas ir kaut kas jauns,gribējās izzināt kas tad sagaida mani nakotnē.
Pirmās paaudzes mobilās radiosakaru sistēmas parādījās pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados un bija paredzētas abonentu apkalpošanai nacionālo robežu ietvaros. Runas pārraidei izmantoja AFM (analogo frekvenču modulāciju). 1981. gadā tika izveidota NMT-450 (Nordic Mobile Telephone) – pirmā starptautiskā sistēma četrām Ziemeļeiropas valstīm: Dānijai, Somijai, Norvēģijai un Zviedrijai. Latvijā šī sistēma sāka darboties ar 1992.gadu, kad arī tika dibināts viens no diviem tagadējiem mobilo pakalpojumu sniedzējiem – LMT.
Otrās paaudzes mobilo sakaru sistēmas projektēšanā izmantoja jaunākās ciparu sistēmu un programmu vadību tehnoloģijas. Pateicoties tam, radās iespējas plašākai tīklu būvei, kā arī starptautiskajai viesabonēšanai (roaming). Visplašāko lietojumu ieguva GSM (Global System for Mobile Communications), kas bāzēta uz TDMA standartu. Pirmais, GSM, komerciālais tīkls tika izveidots Vācijā 1992. gadā. Ciparu tehnoloģiju attīstības ziņā neatpalika arī ASV un Japāna. Ir vēl divas savā starpā konkurējošas Ziemeļamerikas sistēmas, no kurām pirmā izmanto TDMA standartu (vairāk pazīstamu ar nosaukumu DAMPS), bet otrā, PCS, lieto daudzstaciju tehnoloģiju ar kodētu signāla dalīšanu – CDMA (TIA IS-95 standarts) –, kā arī Japāņu PDS (Personal Digital Cellular). Šīs sistēmas sāka attīstīties no 1992. līdz 1995. gadam. GSM standartu Latvijā nodrošināja LMT un BALTKOM GSM, līdz to nepārpirka TELE2. Šie divi vienigie GSM pakalpojumu sniedzēji darbojas vēl joprojām un konkurē viens ar otru.
Pēdējos piecos gados mūsu dzīvē arvien vairāk tiek ieviestas jaunas tehnoloģijas: multimediji, ciparu televīzija, internets, IP serviss, e-komercija, kā arī virszemes un satelītu mobilās komunikācijas. Lielākā daļa šo tehnoloģiju ilgu laiku strādāja fiksēto tīklu sektorā, kur to tirgus iespējas tika izsmeltas. Tā kā biznesā pastāv liels laika trūkums, klientu sektorā pieaug pieprasījums pēc pakalpojumu izmantošanas jebkurā vietā un laikā. Lai piesaistītu jaunus klientus un rastu jauna tirgus iespējas, mobilo sakaru operatoriem bija jāpiedāvā jauni pakalpojumi, kā arī jaunas sistēmas, kas spēj nodrošināt šos pakalpojumus. Šāds risinājums ir trešās paaudzes mobilās sistēmas – UMTS (Universal Mobile Telecommunication System). …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register