Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:441873
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.06.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Plānošanas nepieciešamība

Vairāku uzņēmumu vadība neprecīzi iedomājās savu uzņēmumu attīstības perspektīvu. Uzņēmuma normālai attīstībai jānosaka mērķus, kritērijus, kas ļauj teikt, ka noteiktie mērķi ir sasniegti, mērķu sasniegšanas laika robežas un jāieplāno cilvēku, ražošanas un citi resursi.
Kāpēc ir nepieciešams plānot:
• Plānot ir nepieciešams, lai saprastu, kur, kad un kā jūs pārdosiet produkciju. Plānot ir nepieciešams, lai sāktu saprast, kādus mērķus uzņēmums vēlas sasniegt nākotnē. Vienreiz uzsākot pareizi plānot, jūs sāksiet labāk un precīzāk saprast savus mērķus, pēc kā koriģēsiet savus plānus.
• Plānošana ir nepieciešama, lai saprastu, kādi resursi būs mums vajadzīgi, lai sasniegtu noteiktus mērķus. Ja ir noteiktie un precīzie mērķi, uzņēmuma vadība vienmēr var plānot resursus izvirzīto mērķu sasniegšanai, tādejādi, arī firmas finansiālo darbību.
• Plānošana ir nepieciešama, lai sasniegtu piesaistīto resursu efektīvo izmantošanu, tas ir, atrisināt aktīvu rentabilitātes rādītāju maksimizācijas uzdevumu.

Saplānojot uzņēmuma finansiālo darbību, var analizēt maksimālas peļņas saņemšanas iespēju pie minimālā arēja finansējuma.








Uzņēmuma pamatbudžets

Pirms budžetēšanas metožu izskatīšanas janosaka, kas ir pamatbudžets. Pamatbudžets ir savā veidā saistitājposms, kas apkopo vadības dažādus plānus, un, pirmkārt marketinga un ražošanas plānus. Pamatbudžets- marketinga un ražošanas plānu finansiālā, kvantitatīvi noteicošā izteiksme, kas ir nepieciešama noteikto mērķu sasniegšanai.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register