Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:813218
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.08.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ievads.

Tas ir mazumtirdzniecības veikalu tīkls, kas mums plašāk pazīstams zem nosaukuma T-markets un kas ietver arī Maxima lielveikalus. Tas ir lietuviešu uzņēmums ar diezgan plašu veikalu tīklu, kas aptver gan Rīgu, gan arī citas Latvijas pilsētas. Pats nosaukums T-markets rosina domāt, ka tas ir tirgus markets, t.i., ka lēti, bet vienuviet dažādas preču grupas.
Pārdod pārtikas produktus, kā arī dažādas rūpniecības preces: saimniecības, sadzīves preces, apģērbus. Atsevišķus produktus gatavo arī uz vietas (dažādus pārtikas produktus) un ražo arī savu produkciju.
Uzņēmums balstās uz Baltijas tirgu – uz Baltijas, šai gadījumā, uz Latvijas iedzīvotāju maksātspēju. Uzņēmums visādi cenšas ieekonomēt uz dažādām izmaksām: uz telpas, platības, teritorijas, uz darbinieku (algu u.c.), uz realizācijas un citām izmaksām. Tādējādi uzņēmums var pārdot produkciju par zemākām cenām, kas arī ir galvenais, dominējošais kritērijs, Latvijas iedzīvotājiem iepērkoties (pamatojoties uz datiem pēc veiktās aptaujas). Uzņēmums ir veidots Baltijas tirgum. Tā mērķauditorija ir cilvēki ar zemiem vai vidējiem ienākumiem.
Darbinieku politika uzņēmumā: visai neveiksmīga, attieksme pret darbiniekiem ir diezgan nicinoša, cilvēki netiecas strādāt šajā uzņēmumā. Ir grūtības ar darbinieku atrašanu, jo nav ne daudz tur strādāt gribētāju, ne arī palikt gribošu. Vai nu darbiniekam trūkst kvalifikācijas, vai nu tas strādā slikti, lēni, nelaipni, vai nu darbinieku neapmierina alga, darba apstākļi, ne arī attieksme, kolektīvs u.c. Algas maksā mazākas kā solīts.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register