Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:553855
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.06.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    2
2.  Vadītāja funkcijas un lomas    3
1.2.  Uzņēmumam īss apraksts    3
2.2.  Vadītāja raksturojums    3
3.  Dotās vadītājas funkcijas    4
4.  Dotās vadītājas lomas    6
5.  Secinājumi un priekšlikumi    8
6.  Izmantotās literatūras saraksts    9
Extract

1.2. Uzņēmumam īss apraksts
Par pētīšanas objektu savā darbā es paņēmu pašvaldības organizācijas vadītāju. Šīs organizācijas nosaukums ir LR Iekšlietu Ministrijas Daugavpils rajona un pilsētas nepilngadīgo korekcijas centrs, kurš pieder pie policijas pakļautajām iestādēm. Nepilngadīgo korekcijas centrs eksistē jau vairāk par 2 gadiem un šajā laika periodā nomainījās ne tikai darbinieku sastāvs, bet arī vadītāji. Centra galvenais uzdevums ir aprūpēt un audzināt bērnus, kuri ir palikuši bez vecāku uzraudzības, klaiņo pa ielām, ubago, vai arī izdarījuši kādu noziegumu un uz laiku, kamēr izlemj viņu tālāko likteni, ir ievietoti NKC. Tur viņus mazgā, baro, izglīto pēc iespējām, ka arī audzina, vai vismaz mēģina to darīt. Parasti bērnus ievieto šajā centrā ne ilgāk kā uz mēnesi, bet daži bērni no nelabvēlīgajām ģimenēm nonāk tur tik bieži, ka kļuva gandrīz par pastāvīgiem iedzīvotājiem. Tomēr, var pateikt, ka NKC piedāvā labākus dzīves apstākļus bērniem salīdzinājumā ar apstākļiem, kuri parasti eksistē šāda veida ģimenēs.
Kā jau minēju NKC eksistē jau daudzus gadus un pārdzīvoja vairākus vadītājus un darbinieku sastāvus. Pašlaik centra darbinieku skaits ir 16 cilvēki, kuri dalās divās grupās- atestētais sastāvs un algotais sastāvs. Atestētais sastāvs ir visi policijas darbinieki, kiru nokārtojuši atestāciju un kuriem ir noteikta pakāpe( no seržanta līdz oficierim). Algotais sastāvs ir visi pārējie darbinieki, kuri tiek pieņemti darbā noslēdzot darba koplīgumu tieši ar NKC. Šiem darbiniekiem nav pakāpes un viņi nav pieskaitāmi pie policijas darbiniekiem. Atestētais sastāvs parasti aizņem tādus amatus kā inspektors un inspektora palīgs, bet pie algotā sastāva attiecināmi medicīnas darbinieks, saimnieciskās daļas vadītāja, pavārs, apkopēja, dezinfektors.
Šāda dalīšana izraisa tādu situāciju, ka vienas maiņas laikā parasti strādā viens cilvēks no atestētā sastāva un daži no algotā sastāva. Tad par galveno un atbildīgo paliek oficieris, no kura augstākā priekšniecība pieprasīs paskaidrojumus un atskaiti jebkurā ārkārtējā situācijā. Bet tas jau ir subordinācijas princips, ko ievēro visi cilvēki, kuri ir piederīgi tiesu varas sistēmai.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register