Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:467486
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.12.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Īss situācijas apraksts    4
2.  Izstādes identifikācijas posms    6
2.1.  Darbinieku līdzdalības analīze    6
2.2.  Iespējamo problēmu analīze    8
2.3.  SVID analīze    9
2.4.  Izstādes mērķu noteikšana    10
2.5.  Alternatīvu analīze    12
3.  Plānošanas posms    13
3.1.  Atbildības matrica    13
3.2.  Izstādes kvalitātes plānošana    14
3.3.  Plānotais budžets    15
4.  Izstādes realizēšana    17
5.  Izstādes novērtēšana    19
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
Extract

Projektu izstrāde ir sākta jau diezgan agrā vēstures periodā, pat varētu minēt jau antīko būvju celtniecību. Arī tad cilvēki izstrādāja kādus plānošanas priekšdarbus, kas būtu nepieciešami, lai spētu sasniegt veiksmīgu rezultātu.
Arī šodienas apstākļos uzņēmumi, kuri izmanto projektu vadīšanu, gūst priekšrocības attiecībā pret uzņēmumiem, kuri neizmanto šo metodiku. Visspēcīgāk to var izjust konkurences apstākļos, kur noteikti tiks izkonkurēti tie uzņēmumi, kas neizmanto projektu vadīšanas iezīmes, bet darbojas tikai pēc nojautas vai intuīcijas. Izkonkurēt šos uzņēmumus var samērā viegli, tas ir, projektu var izstrādāt īsākā laika posmā nekā strādājot ar kaut kādiem nepilnīgi saplānotiem laika un darba noteikumiem. Mūsdienās konkurence ir ļoti atkarīga no ātrumā kādā var sniegt šo pakalpojumu, un arī no izmaksām. Izmaksas var tik samazinātas līdz minimumam, ja izmanto projektu vadīšanas būtību, bet izmaksas var pārsniegt plānotās, ja kaut ko dara vai izstrādā bez projekta plānošanas.
Projektu vadīšana ir projekta pasākumu plānošana, grafika sastādīšana un uzraudzība, lai sasniegtu projektā izvirzītos mērķus. Galvenie mērķi, kas jāsasniedz, ietver projekta izpildi, izmaksas un termiņus. Tajā pašā laikā nepiemirstot par projekta apjomu.
Vislabāk ir ja projekta apjoms saglabājas nemainīgs visā darba gaitā. Tomēr tas notiek visai reti. Vairumā gadījumu darba apjoms palielinās iepriekš neņemtu apstākļu, neparedzētu sarežģījumu vai neprecīzi formulētas problēmas dēļ. Visparastākais iemesls novirzēm no apjoma ir tas, ka kaut kāds faktors nav ņemts vērā.
„Ventspils Maiznieka” izstādes projekts izstrādāts ar nolūku atvieglot ieplānotās izstādes realizēšanu, lai pēc iespējas veiksmīgāk izvairītos no neparedzētām kļūdām, kas savukārt garantēs mērķa kvalitatīvāku sasniegšanu.
Projekta uzdevums ir – izveidot pēc iespējas lielāku finansiālo pieaugumu, izstādes laikā piesaistot vairāk potenciālo klientu. Līdz ar to nostabilizēt patstāvīgo pircēju skaitu un savas produkcijas noietu savā tirgus nišā.
Lai gan projektu vadīšana tiek īstenota tūkstošiem gadu, šī nodarbošanās tikai pēdējā laikā atzīta par atsevišķu nozari. Organizācijas visbiežāk sāk pieprasīt saviem darba uzņēmējiem, lai tās tiktu nodrošinātu ar profesionāliem projektu vadītājiem, kas ieguvuši sertifikātus Projektu vadīšanas asociācijā, un darbojas profesionālā projektu vadītāju organizācijā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1214812
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register