Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:117944
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 20 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  TRENIŅŠ STARPKULTŪRU KOMUNIKĀCIJĀ    6
2.  UNGĀRI    9
3.  BALTIEŠI - IGAUŅI, LIETUVIEŠI, LATVIEŠI    10
4.  JAPĀŅU MENEDŽNENTS    13
  SECINĀJUMI    15
  LITERATŪRA    17
Extract

Biznesa un ekonomikas internacionalozācija ar visām tām izrietošajām sekām ir pārvērtusies par globālu problēmu. Uzņēmumi arvien lielākā mērā iegūst starptautisku raksturu. Uzņēmējdarbība ir „izgājusi tālu no nacionālajiem rāmjiem” un savā orbītā ievelk vairāk un vairāk cilvēku ar dažādu kultūras redzes loku. Rezultāta kultūru atšķirības organizācijā sāk spēlēt augošo lomu un stiprāk sāk iedarboties uz darbības efektivitāti. No šejienes arī rodas starpkultūru problēmas starptautiskajā biznesā. Tās ir pretrunas strādājot jaunajos sociāli kulturālos noteikumos, pamatojoties uz dažādību domāšanā, stereotipos starp atsevišķām cilvēku grupām. Cilvēces domāšanas formēšanās notiek ar zināšanu, ticības, mākslas, morāles, likumu, paražu un citām īpašībām un ieradumiem, kurus sabiedrība ieguvusi savas attīstības procesā un laikā. Izjust šīs atšķirības var tikai saplūstot ar jauno sabiedrību- jaunas atšķirīgas kultūras nesēju.
Starptautiskajā biznesā kultūras vides faktori rada vislielākās sarežģītības. Tieši tāpēc dažādu nacionālo kultūru korekta vērtēšana un adekvāta tās uztvere kļūst arvien svarīgāka. Ņemt vērā šos starpkultūras vides faktorus piespiež arī sarežģītā un daudzslāņainā (daudzlīmeņu, daudzpakāpju) kultūras struktūra, kas nosaka tās funkciju dažādību katra sabiedrības locekļa personīgajā un sabiedriskajā dzīvē.
Lai gan pasaule kļūst relatīvi mazāka, jo cilvēki arvien vairāk satuvinās un saskarsmē izmanto dažādus uzvedības standartus, joprojām ir svarīgi zināt, ievērot un cienīt citu tautu paražas. Nacionālais raksturs, mentalitāte un psiholoģija ietekmē uzvedības normas. Vietējo paražu un standartu zināšana atvieglo saskarsmi ārvalstīs, ka arī dod iespēju izrādīt ciemiņiem atbilstošu cieņu pašu mājās. …

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register