Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:465949
 
Evaluation:
Published: 12.04.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Zivis ir pilnvērtīga olbaltumvielu avots cilvēku uzturā, jo satur visas neaizstājamās aminoskābes. Uzturvērtības ziņā zivis neatpaliek no siltasiņu dzīvnieku gaļas. Zivīs ir daudz B grupas vitamīnu, it īpaši B1, B2, PP, polinepiesātināto taukskābju, kā arī taukos šķīstošie vitamīni A, D, E, K. zivīs nav balastvielu. Zivju gaļā ir mazāk saistaudu nekā dzīvnieku gaļā, un tāpēc ceptu un vārītu zivju gaļa ir maigāka. Vidēji zivīs ir 55- 83% ūdens, 17- 20% olbaltumvielas, 2- 22% tauki, līdz 1% ogļhidrāti.
Pēc tauku satura zivis nosacīti iedala trijās kategorijās: liesās zivis- tās satur līdz 2% tauku, vidēji treknās zivis- ar 2- 5% tauku saturu un treknās zivis- ar 5- 15% tauku saturu. Zivis, kurām tauku saturs ir 15- 30%, uzskata par sevišķi treknām.
Jūras un okeāna zivīs ir daudz joda.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register