Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:447216
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.04.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
Extract

Vides aizsardzības procesi.
Lai izvairītos no apkārtējās vides piesārņojuma un saudzētu dabu un resursus tiek izstrādātas dazādas metodes un tehnoloģijas. Gaisa, ūdens un augsnes piesārņojumi ir visbiežāk sastopami ražošanas kompleksu tuvumā un iekš tiem. Gaisa kvalitātes uzlabošanai tiek izstrādāti jauni filtri, lai mazinātu negatīvo ražošanas
lokālo ietekmi. Tāpat arī tiek izstrādātas jaunas tehnoloģijas, kas varētu novērst problēmu kamēr tā vēl nav sākusies, t.i. ieviešot tādas metodes, kuru izmantošana samazina putekļu rašanos par 20 – 30%. Darbinieku aizsardzības nolūkos tiek izsniegti individuālie aizsardzības līdzekļi – respiratori, nepieciešamības
gadījumā – pilnie kombinezoni.
Ūdens galvenie piesārņojuma avoti ir ražošanas notekūdeņi un dažādi starpgadījumi, kas noved pie katastrofāli lieliem piesārņojuma līmeņiem. Galvenais un veiksmīgākais veids, kā novērst apkārtējās vides piesārņojumu ir individuālās ūdens attīrīšanas iekārtas, pirms ūdens tiek aizvadīts kopējā kanalizācijas tīklā.
Augsnes piesārņojums rodas galvenokārt no filtru neatdalītajiem putekļiem, ķīmisko reaktīvu noplūdēm un avārijas situācijās noplūdušajiem ražošanas aģentiem.
Nozīmīgs piesārņojuma veids ir troksnis. Tas rodas darbojoties visām iekārtām un ir viens no tiem piesārņojuma veidiem, kas ietekmē darbiniekus momentāni, tiklīdz trokšņa rašanās avots ir iedarbināts. Trokšņa iedarbības negatīvās izpausmes ir dzirdes traucējumi, uzmanības novēršana, kas var novest pie nelaimes gadījumiem, un izraisa vispārēju organisma noguršanu. Mazināt trokšņa ietekmi var, samazinot trokšņa līmeni, respektīvi, nomainot vai uzlabojot iekārtas, izsniedzot individuālos aizsardzības līdzekļus.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −0,70 €
Work pack Nr. 1360478
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register