Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:332987
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.01.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Darba samaksa medicīnas iestādēs atšķiras no darba samaksas citās budžeta iestādēs. Tai ir savas īpatnības. Situācija veselības aprūpē šobrīd ir kritiska: budžets ir niecīgs un nepietīkams, mediķu skaits mazo algu dēļ katastrofāli rūk, savukārt pacientu līdz maksājumi ir vieni no lielākajiem pasaulē. Likumdevēju un izpildvaras jau desmit gadus ieilgušo vienaldzīgo un bezatbildīgo attieksmi pret veselības aprūpi ar savām protesta akcijām mēģināja izmainīt Latvijas anestezioloģi.
Darba samaksu no valsts budžeta finansējamo institūciju ārstniecības personām un sociālā darba speciālistiem nosaka LR MK noteikumi nr. 804 „Noteikumi par darba samaksu sistēmu no valsts budžeta finansējamo institūciju ārstniecības personām un sociālā darba speciālistiem”, pamatojoties uz darba likumā.
Visiem citam medicīnas iestādes darbiniekiem darba samaksa ir ietverta izsniegto pakalpojumu cenā. No 2005.gada 1. aprīļa stājas spēkā 2004. gada 21. decembra Ministru kabineta noteikumi nr. 1036 „Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība.”, kuri nosaka to ārstniecības pakalpojumu veidus un apjomus, kuri tiek apmaksāti no valsts budžeta un pakalpojuma saņēmēja līdzekļiem, samaksas kārtību par minētajiem pakalpojumiem, kā arī kārtību, kādā veidojamas plānveida veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas pretendentu centralizētas rindas. Palielinās pacientu iemaksas par izsniegto medicīnas pakalpojumu. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register