Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:475758
 
Evaluation:
Published: 16.02.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ģimenes tiesības

1. Saderināšanās jēdziens un noslēgšana. = savstarpējs solījums savienoties L. tā nedod tiesību prasīt tiesas ceļā L noslēgšanu. Arī līgumsods nav spēkā, ja tāds noteikts. Forma nav noteikta: mutiska, rakstiska u.c.
2. Saderināšanās atcelšanas tiesiskās sekas. Ja S atceļ, jāatdod dāvanas, kas dāvinātas nākamajai L. šī t-ba nepāriet uz mirušā dāvinātāja m-kiem, bet mirušā celto prasību var turpināt. Dāvanas nav jāatdod: 1)ja saderinātais dāvinātājs ir miris; 2)ja dāvinātājs atteicies doties L bez svarīga iemesla; 3)ja saderinātā uzvedība bijusi par iemeslu atteikties no L. 2.,3.var prasīt arī zaudējumu atlīdzību, kas tiešā sakarā ar L rīkošanu. Var prasīt arī atlīdzināt iespējamo peļņu un mantu saistībā ar nākamo L. Zaudējuma apmērs saskaņojams ar vainīgā sabiedrisko stāvokli un mantas līdzekļiem. Prasība noilgt 1 gada laikā, skaitot no dienas, kad S atcelta/kad saderinātais atkāpjas; ja līgava grūta-no tās dienas, kad viņa dzemdējusi, ja tajā laikā S jau bijusi atcelta/saderinātais no tās bija atkāpies.
3. Laulības noslēgšanas noteikumi.. L. no 18g.v.,bet ar vecāku/aizbildņu atļauju – no 16g.v.(otrai pusei jābūt pilngadīgai). Atļauju var dod arī b/ptiesa. Aizliegta L 1)rīcībnespējīgai personai (gara slimība/plānprātība); 2)radiniekiem taisnā līnijā-brāļiem,māsām/pusbrāļiem, pusmāsām; adoptētājam ar adoptēto; aizgādnim ar aizgādnībā esošo, iekams nav izbeigtas aizbildnības vai aizgādnības attiecības; 3)viena dzimuma personām; 4)kas jau sastāv L; 5)līdz 18 gv sasniegšanai.
4. L noslēgšanas kārtība. Klātesot līgavainim, līgavai un 2 pilngadīgiem lieciniekiem; laulā nodaļas telpās (ja slimi/citi svarīgi iemesli, tad var citur). Jautā, vai labprātīgi stājas L; parakstās un pārzinis pasludina, ka uz šīs vienošanās un likuma pamata L ir noslēgta. Izdod L apliecību. Ja baznīcā, garīdzniekam 14d laikā L reģistram vajadzīgās ziņas jānosūta ziņas tai nodaļai, kuras teritorijā L notikušas.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,70 €
Work pack Nr. 1141314
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register