Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:608295
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.05.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Peļņas vai zaudējumu uzskaitē ar saimniecisko darbību saistītie izdevumi iedalās četrās apakšgrupās: izdevumi pārdotās produkcijas ražošanai (ar darbu veikšanu, pakalpojumu sniegšanu saistītās izmaksas), pārdošanas izdevumi (izdevumi par transportu, reklāmu, mārke-tingu, apdrošināšanas, muitas izdevumi) , administrācijas jeb pārvaldes izdevumi (pārvaldes aparāta darbinieku algas, sociālie atskaitījumi, dienesta vieglo automobiļu uzturēšanas izmak-sas, telpu noma, sakaru izdevumi u.c.) un citi izdevumi saimnieciskajai darbībai.
Uzņēmuma pašu kapitālā ietilpst pamatkapitāls, kas dibināšanas dokumentos reģistrēts kā dibinātāju ieguldījumu (daļu vai akciju) kopums, rezerves kapitāls, nesadalītā peļņa un ci-tas rezerves.
Pamatkapitālu var iemaksāt naudā vai ieguldīt ar mantiskām vērtībām, kur mantiskais ieguldījums var būt gan materiāls, kas sevī var ietvert pamatlīdzekļus, preces u. c., gan nema-teriāls, piemēram, tās var būt dažādas tiesības. būtiskākais mantiskā ieguldījuma nosacījums ir tāds, ka tam ir jāatbilst saimnieciskās darbības veidam.
Sabiedrības daļu uzskaitei kārto tās dalībnieku reģistru, kurā tiek iekļauta sekojoša in-formācija: fiziskajām personām- dalībnieka vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvieta, bet juridiskajām- nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese; daļas nominālā vērtība; katram dalībniekam piederošo daļu skaits; datums, kad dalībnieks pilnā mērā samaksājis sa-vas daļas.
Rezerves kapitāls jeb obligātā rezerve saskaņā ar Komerclikumu nedrīkst būt mazāka par 10 % no sabiedrības pamatkapitāla, bet atskaitījumiem jāsasniedz 5 % no pārskata gada tīrās peļņas. Pēc obligātās rezerves noteiktā lieluma sasniegšanas atskaitījumi tiek pārtraukti. Rezerves kapitālu drīkst izmantot vienīgi zaudējumu segšanai.
Nesadalītā peļņa ir pašu kapitāla sastāvdaļa, kas sadalāma nākamajā gadā pēc pārskata gada un, pamatojoties uz dalībnieku sapulces lēmumu, tiek novirzīta rezerves kapitāla izvei-došanai, dividenžu izmaksai un citiem mērķiem.
Ja uzņēmums ir reģistrēts Komercreģistrā un savu saimniecisko darbību sācis nevis no kārtējā gada janvāra, bet gan citā laikā, tad šo laika perioda īpatnību nedrīkst aizmirst ne uz-skaitē, ne arī pārskatos.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1241746
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register