Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
Iepirkumi
File size:
71 KB
ID number:

755137

 
Evaluation:
Published: 07.03.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
2016 - 2020 years
Extract

Tāpat jānorāda, ka aģentūras praksē ir konstatēti vairāki gadījumi, kad pretendents savos piedāvājumos ir sniedzis nepatiesas ziņas par iepriekšējo pieredzi apliecinošu darbu apjomu un līgumu summām. Lai novērstu šādas situācijas, Aģentūra aicina iepirkumu komisijas jau iesniegto piedāvājumu izvērtēšanas laikā pārliecināties par pretendentu norādīto ziņu par iepriekšējo pieredzi patiesumu.
Attiecībā uz piedāvājumu vērtēšanas gaitas atspoguļošanu jāatzīmē, ka normatīvie akti neparedz, cik detalizēti un tieši kāda informācija ir jānorāda iepirkuma komisijas sanāksmju protokolos. Aģentūrai, veicot iepirkumu pārbaudes, ir svarīgi pārliecināties par pieņemto lēmumu pamatotību. Bieži vien iepirkumu komisijas protokolos norādītā informācija ir tik lakoniska, ka Aģentūrai ir jāuzdod vairāki jautājumi finansējuma saņēmējam, kāpēc pieņemtais lēmums ir tieši tāds, kādi ir bijuši iemesli pretendenta izvēlei vai noraidīšanai. Tas paildzina iepirkuma procedūras norises izskatīšanas un atzinuma sniegšanas laiku. Tāpēc Aģentūras ieteikums finansējuma saņēmējiem ir iepirkuma komisijas protokolos atspoguļot visus būtiskākos apsvērumus, kas ir ietekmējuši lēmuma par iepirkuma uzvarētāju pieņemšanu.
Šīs nodaļas beigās autors vēlas norādīt uz vispārzināmo, ka jebkuras publiskas iepirkuma procedūras mērķis ir nodrošināt iepirkuma procedūras atklātumu, piegādātāju brīvu un taisnīgu konkurenci un valsts un ES fondu līdzekļu efektīvu izmantošanu. Nepareizas iepirkumu plānošanas un norises sekas var būt nepieciešamība mainīt iepirkuma priekšmetam vai pretendenta kvalifikācijai izvirzītās prasības, saņemto piedāvājumu neatbilstība nolikuma prasībām, iepirkuma procedūras pārtraukšana, nepieciešamība pēc iepirkuma priekšmeta papildu apjomiem jau pēc līguma noslēgšanas, un tā visa rezultātā – neatbilstoši veiktas izmaksas. Tāpēc finansējuma saņēmējiem būtu rūpīgāk jāapsver savas iepirkumu vajadzības, vairāk uzmanības jāvelta iepirkuma dokumentācijas sagatavošanai tieši konkrētajam iepirkumam un saņemto piedāvājumu izvērtēšanai, vadoties pēc iepirkuma nolikumā noteiktajām prasībām. Līdzšinējā Aģentūras pieredze iepirkumu pirmspārbaužu veikšanā liecina, ka šo pirmspārbaužu mērķis ir attaisnojies, proti, iepirkumos konstatēto kļūdu skaits ir samazinājies. Mūsu kopīgais mērķis ir ES fondu projektu veiksmīga ieviešana, tāpēc svarīga ir finanšu saņēmēju un sadarbības iestāžu ciešāka sadarbība dažādu jautājumu, tai skaitā jautājumu, kas saistīti ar iepirkumiem, risināšanā.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register