Ķīniešu virtuve ir viena no vissenākajām un visbagātākajām. Ēdieni, kurus gatavo ķīniešu pavāri ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Gadsimtu desmitus ķīnieši pilnveidoja ēdienu sataisīšanas paņēmienus, sastādīja visiespējāmākās ēdienu receptes, kuri ir veselīgi cilvēka organismam.
Konfūcijs, varens ķīniešu filozofs, pievērsa daudz uzmanības kulinārijas mākslai. Viņš uzstādīja daudz optimālāko produktu sastāvu: gaļai ēdienos nedrīkst pārsniegt 1/3 jebkādu citu produktu. Tieši Ķīnā mūsu ēras sākumā (265. – 583. gados) bija izdotas pirmās pavārgrāmatas. Daudz seno ķīniešu virtuves ēdienu “pārgāja” eiropiešu kulinārijas krājumos, tajā skaitā arī visiem pazīstams saldējums.
(Saldējuma recepti ar lielām grūtībām izveda no Ķīnas visiem pazīstamais ceļotājs Marko Polo).
Ķīnas kulinārijas māksla izplatījās, kad turīgas personas pieņēma darbā ķīniešu pavārus daudzās pasaules valstīs. Un arī tagad daudzos Eiropas, Amerikas, Āzijas, Āfrikas restorānos un arī viesnīcās darbojas ķīniešu pavāri.…