Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:311483
 
Evaluation:
Published: 23.11.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ķīniešu virtuve ir viena no vissenākajām un visbagātākajām. Ēdieni, kurus gatavo ķīniešu pavāri ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Gadsimtu desmitus ķīnieši pilnveidoja ēdienu sataisīšanas paņēmienus, sastādīja visiespējāmākās ēdienu receptes, kuri ir veselīgi cilvēka organismam.
Konfūcijs, varens ķīniešu filozofs, pievērsa daudz uzmanības kulinārijas mākslai. Viņš uzstādīja daudz optimālāko produktu sastāvu: gaļai ēdienos nedrīkst pārsniegt 1/3 jebkādu citu produktu. Tieši Ķīnā mūsu ēras sākumā (265. – 583. gados) bija izdotas pirmās pavārgrāmatas. Daudz seno ķīniešu virtuves ēdienu “pārgāja” eiropiešu kulinārijas krājumos, tajā skaitā arī visiem pazīstams saldējums.
(Saldējuma recepti ar lielām grūtībām izveda no Ķīnas visiem pazīstamais ceļotājs Marko Polo).
Ķīnas kulinārijas māksla izplatījās, kad turīgas personas pieņēma darbā ķīniešu pavārus daudzās pasaules valstīs. Un arī tagad daudzos Eiropas, Amerikas, Āzijas, Āfrikas restorānos un arī viesnīcās darbojas ķīniešu pavāri.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register