Pasaulē nav senākas un ēdienu izvēlē bagātākas kulinārijas par austrumu tautu kulināriju. Ēdieni, ko gatavo kvalificēti pavāri, ir ne tikai ļoti garšīgi bet arī ļoti veselīgi. Jau sirmās senatnē šīs tautas interesējās par ēdienu gatavošanu un dažādu recepšu pagatavošanu un dažādu recepšu sastādīšanu, kas labvēlīgi ietekmētu cilvēka organismu. Šim jautājumam lielu uzmanību veltījis arī lielais ķīniešu filozofs Konfūcijs. Tieši Ķīnā mūsu ēras sākumā tika izdotas pirmās pavāru grāmatas. Daudzi ēdieni no austrumu kulinārijas, to skaitā arī saldējums, tika publicēti eiropiešu kulinārijas izdevumos.
Austrumu tautu kulinārijas straujo izplatīšanos pasaules mērogā veicināja arī tas , ka daudzu pasaules valstu galmos un bagātnieku ģimenēs tika algoti ķīniešu pavāri.
Arī mūsu dienās austrumu tautu kulinārija pasaulē plaši pazīstama un iecienīta ēdienu lielā savdabības dēļ. Izejvielu lielās dažādības un to daudzveidīgās izmantošanas ziņā austrumu veģetārā kulinārija pārspēj visu, kas šai jomā pašreiz pasaulē pazīstams.…