Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:274460
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.05.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Vidū starp Ziemassvētkiem un Lieldienām svinēja Meteņdienu – pirmo pavasara dienu, kad ziema vēl nav aizgājusi, bet saule pacēlusies debesu lokā un jau jūtams pavasara tuvums. Meteņu galdam ēdienus gatavoja no gaļas un labības produktiem. Visvairāk tiek pieminētas cūkas kājas, ko pataupīja šiem svētkiem, un cūkas auss. Gatavoja grūdeni – biezu zupu, ko vārīja no cūkas kājām un ribiņām ar miežu grūbām vai putraimiem, ar sīpolu, zirņu, kartupeļu piedevu. Līdzīgs grūdenim bija zīdenis, bet bez zirņiem. Metenim cepa miežu karašas, miežu miltu plāceņus ar kaņepju vai biezpiena ziežu, arī pīrāgus. Gatavoja arī slokatnes, t.i., pīrāgus no raudzētas rudzu miltu mīklas ar speķa un sīpolu pildījumu. Galdā netrūka arī vārītu zirņu un pupu. Saldam ēdienam labi noderēja miežu grūbu biezputra, ko vārīja ūdenī ar žāvētu ābolu un nelielu dzērveņu sulas piedevu, saldinot ar medu vai cukuru. to pasniedza šķīvī ar saldu pienu. Dzeršanai noderēja alus, kvass, augu tēja.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register