Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:263686
 
Evaluation:
Published: 03.05.2016.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ogļhidrāti    2
  Vienkāršie ogļhidrāti    3
  Saliktie ogļhidrāti    4
Extract

Gremošana sākas mutes dobumā, kur barība tiek sasmalcināta sakošļājot. Mutes dobumā no pieauss, zemžokļa un zemmēles siekalu dziedzeriem nepārtraukti izdalās siekalas. Tās šķīdina cietās vielas, atšķaida koncentrētus šķīdumus, salipina un padara glumu kumosu. Siekalu gļotas, proti, mucīns, sargā gļotādu gan no pārmērīgas ķīmiskas, gan termiskas iedarbības. Siekalu ferments ptialīns jau mutē sāk šķelt ogļhidrātus. Nelielā daudzumā dažas vielas uzsūcas jau mutes dobumā (alkohols, C vitamīns, daži medikamenti), bet siekalu lizocīms iznīcina mikrobus, šķīdinot to apvalkus. Siekalas nepieciešamas arī runāšanai.
Kuņģa ieejas un izejas daļā, vārtniekā, ir gredzenveida muskuļi, kas periodiski atveras un aizveras, regulējot barības ieeju un izeju.. Kuņģa mazā lokā ir 3-4 paralēlas krokas, pa kurām aiztek šķidrums. Kuņģī paliek šķidra putrveida masa (hīms). Kuņģim saraujoties gan gareniski, gan šķērsām, tā saturs tiek sajaukts, lai visam hīmam piekļūtu kuņģa sula ar fermentiem un sālsskābi. Kuņģa sulā ir
l) fermenti (pepsīns u.c.), kas sāk šķelt olbaltumus, taču nesašķeļ līdz aminoskābēm.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register