Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:736444
 
Evaluation:
Published: 04.03.2001.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pašreiz arvien vairāk uzņēmumu pasaulē pārkārto ražošanas procesu uz izejvielu un montāžas piegādes sistēmu "tieši laikā" (angl. Just-in-time). Šo sistēmu 20. gadsimta 60. gados ieviesa japāņu ražotāji. Kopš tā laika sistēma ir strauji izplatījusies visā pasaulē, un gandrīz katrs uzņēmums cenšas ieviest TL principus savā ražošanas procesā.
Lielākā daļa teorētiķu uzskata, ka veiksmīga TL ieviešana uzlabo materiālu apriti, samazina krājumus, kas savukārt samazina izmaksas, uzlabo preču kvalitāti un palielina ražošanas elastību.
Lai īstenotu šos mērķus, uzņēmumi cenšas pārkārtot ražošanas procesu un iepirkt nepieciešamās detaļas un montāžas vienības no ārējiem piegādātājiem, kuriem ir ražošanas un tehniskās iespējas izgatavot vajadzīgās daļas. Galvenie TL ārējo piegāžu izmaksu samazināšanas un preču kvalitātes paaugstināšanas faktori ir tā, ka praktiski gandrīz visa uzkrājumu glabāšana tiek pārnesta no ražojošā uzņēmuma uz piegādājošo uzņēmumu.
Galveno TL principu izsaka pats nosaukums – "tieši laikā". Tas nozīmē, ka nekas netiek saražots, pirms attiecīgā detaļa ir nepieciešama vai nekas netiek piegādāts, pirms montāžas vienība ir nepieciešama. Tas nozīmē, ka materiālu un detaļu krājumi tiek likvidēti, līdz ar to arī ar krājumiem saistītās izmaksas uz saistītie finansu resursi. TL pārvirza krājumu slogu no pircējiem uz piegādātājiem, pārvēršot visu sistēmu no "grūšanas" uz "vilkšanas" krājumu vadības sistēmu. Kopā ar krājumu sistēmas pārkārtošanu ir jāpārkārto arī ražošanas sistēma.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1138269
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register