Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:313240
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.11.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

1. Līzinga līgums – salīdzināt ar Civillikumā esošo nomas līgumu, aizdevuma līgumu, pirkuma ar pēcmaksu.

Līzings ir finanšu pakalpojums, kura rezultātā līzinga devējs nodod līzinga ņēmējam tiesības izmantot līzinga objektu apmaiņā pret līgumā noteiktajiem maksājumiem.
Līzings ir līgums starp divām pusēm – nomnieku un iznomātāju:
a) iznomātājam pieder attiecīgais objekts, bet viņš ļauj nomniekam to izmantot;
b) nomniekam nepieder šis objekts, bet viņš to izmanto un veic maksājumus iznomātājam noteiktā laika periodā saskaņā ar līzinga nosacījumiem.
Līzings ļauj piegādātājam uzreiz saņemt naudu par darījumu, bet pircējam norēķināties ar līzinga kompāniju daudz ilgākā termiņā.
Finanšu līzinga (noma ar izpirkumu) rezultātā līzinga sabiedrība klienta uzdevumā iegādājas līzinga objektu un nodod to klienta lietošanā uz abpusēji saskaņotiem noteikumiem, pirkuma priekšmets nonāk pircēja īpašumā līguma termiņa beigās līdz ar pēdējo maksājumu. Klients šo pirkumu var sākt lietot nekavējoties. Nomnieks sedz visu nomājamā īpašuma vērtību un finansējuma izmaksas.
Termina operatīvais līzings sinonīms tautas valodā ir noma. Operatīvā līzinga gadījumā nomnieks (līzinga ņēmējs) veic nomas maksājumus visu līzinga periodu, pretī saņemot tiesības lietot nomas priekšmetu. Nomas periodam beidzoties, klientam ir iespēja nomas priekšmetu izpirkt (uzreiz vai maksājot pakāpeniski), nodot to atpakaļ līzinga sabiedrībai, atrast pircēju vai nodot līzinga sabiedrībai nomāto auto, kā pirmo iemaksu. Nomas maksājumi ir mazāki nekā finansu līzinga gadījumā, jo nomnieks nenomaksā pilnu priekšmeta vērtību, bet tikai tā nolietojuma daļu. Preču operatīvā līzinga (nomas) gadījumā preces īpašumtiesības nemainās.
Pilna servisa līzinga gadījumā klients saņem lietošanā ne tikai līzinga objektu, bet izmanto vēl citas līzinga devēja piedāvātās priekšrocības. Līzinga devējs Jūsu vietā veiks obligāto civiltiesisko apdrošināšanu, KASKO apdrošināšanu, vadītāja un pasažieru apdrošināšanu, automašīnas reģistrēšanu CSDD, segs ikgadējās transporta līdzekļa nodevas un tehniskās apskates izmaksas, regulāri rūpēsies par spēkrata apkopi visa perioda laikā, nodrošinās automašīnas transportēšanu uz/no servisiem, nodrošinās Jūsu transportlīdzekli ar jau ziemas riepu komplektu (4 gab.) utt. Izmaksas, kas rodas izmantojot papildus atrunātos pakalpojumus, klients apmaksā pakāpeniski, tās tiek pievienotas ikmēneša līzinga maksājumam.

Nomas un īres līgums. Noma vai īre ir līgums, ar ko viena puse piešķir vai apsola otrai par zināmu nomas vai īres maksu kādas lietas lietošanu. Līgums, ar kuru piešķir vai apsola augļu nesējas lietas lietošanu augļu ievākšanai no tās, ir noma, bet ikviens cits lietošanas piešķīruma līgums – īre. Par īres un nomas līguma priekšmetu var būt kā visas ķermeniskas lietas, ko nav aizliegts atsavināt, tā arī tiesības. Reālservitūtus drīkst iznomāt tikai kopā ar valdošo nekustamo īpašumu. Lietas, ko nevar lietot citādi kā patērējot, nav izīrējamas.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,70 €
Work pack Nr. 1122220
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register