Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:307788
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.12.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Pieņemot, ka šodien valūtas kurss pēkšņi pieaug uz $ 1,03 par eiro, bet gaidāmā nākotnes likme ir $ 1,05 par eiro. Kas notiek ar gaidīto bonusu no eiro pieauguma no vērtības izteiksmes dolāriem? Valūtas kursa amortizācija tagad ir tikai (1,05-1,03)/1,03=0,019 vai 1,9 procenti. No procentiem R€, kas nemainījās, dolāra ienesīgums no eiro depozīta, kas ir summa no R€, un gaidītā likme no dolāra amortizācijas, ir kritusi par 3,1 procenta punktu par gadu.
Rezultātā ienesīgums šajā gadījumā ir samazinājies mainoties valūtas kursam, tomēr ir iespējams arī pretējs variants, kad mainoties valūtas kursam, ir sagaidāms ienesīguma pieaugums.
Finanšu tirgus dalībnieki uzzina prognozi par to, ka dolāra ienesīguma likme nākotnē samazināsies. Veiciet analīzi (grafika veidā), lai noteiktu šīs prognozes ietekmi uz esošo USD/EUR valūtas kursu. Esošās ienesīguma likmes ir nemainīgas.
Kā jau iepriekšējā jautājumā tika minēts, valūtas kursa svārstības var palielināt vai samazināt valūtas ienesīgumu. Jā tiek prognozēts, kā samazināsies kādas valūtas ienesīguma likme, tad tirgus dalībnieki steigsies pārdot to valūtu, kuras ienesīguma samazinājums tiek prognozēts, tādejādi cenšoties pārdod valūtu, kamēr tai vēl ir augstāka vērtība, un tiktu ciesti mazāki zaudējumi. Tomēr šādas baumas/ prognoze var tieši izsaukt situāciju, ka ienesīgums no valūtas samazinās.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register