Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:426887
 
Evaluation:
Published: 17.12.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

8. Kādas ir preču, pasažieru un bagāžas starptautisko autopārvadājumu tiesiskajam regulējumam īpatnības Eiropas privāttiesībās?
Preču piegādi regulējošo INCOTERM noteikumu galvenais uzdevums ir noteikt situāciju, pie kuras pārdevējs ir izpildījis saistības tā, ka prece var tikt uzskatīta par piegādātu šī vārda juridiskajā nozīmē. Noteikumi ir grupēti 4 daļās un nosaka pārdevēja un pircēja atbildību, kuri var būt kā juridiskas, tā privātpersonas.
Pasažieru un bagāžas tiesiskais regulējums balstīts uz 1973.gada Ženēvas konvencijas par pasažieru un bagāžas autopārvadājumu līgumu, savukārt dzelzceļa pārvadājumu tiesiskā regulējuma galvenais avots privāttiesībās ir 1980.gada Bernes Konvencija par starptautiskajiem dzelzceļa pārvadājumiem (COTIF) A papildinājums, kas regulē jautājumus par pasažieru un bagāžas starptautisko dzelzceļa pārvadājumu.
Visos noteikumos ir sīki reglamentētas privātpersonu tiesības un atbildība, saņemot pakalpojumus, piemēram, 1973.gada Ženēvas konvencijas par pasažieru un bagāžas autopārvadājumu līguma 5. Nodaļas 20 pants:
Ja pasažieris ir saņēmis bagāžu un nav izteicis pretenziju, tas ir pierādījums, ka_ bagāža ir piegādāta pilnīgi un labā stāvoklī. Pretenziju izsaka pārvadātājam mutiski vai rakstiski septiņu dienu laikā pēc tam, kad prasītājs bagāžu ir faktiski saņēmis.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register