Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:629409
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.10.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Tiesības un morāle ir tādas svarīgas sociālas parādības, bez kurām nav iedomājama ne sabiedrības, ne valsts pastāvēšana, jo tiesības ir sabiedrības pastāvēšanas pamats un garants tās drošai eksistencei. Tiesību mērķis ir rūpēties par pilsoņu ārējo drošību. Bez tiesību palīdzības nav iedomājama sabiedrības attīstība, kultūras izaugsme.
Lai dziļāk apskatītu tiesību filozofijas jautājumus un tiesību un morāles normu kopsakarības, vispirms jānoskaidro šā jēdziena nozīme. Precīzs un īss tiesību jēdziena formulējums nav iespējams. Tiesību filozofi vēl aizvien nav atraduši tiesību definīciju, jo katra filozofa tiesību izpratne atšķiras. Vācu jurists G.Hugo VIII gadsimta beigās ieviesa terminu „tiesību filozofija”. Definīciju par to, kas ir tiesību filozofiju, tā arī nevienam nav izdevies noformulēt.
Tiesību filozofijas nodarbojas ar tiesību jēgas, to būtības un jēdziena, to vietas pasaulē, to vērtības un nozīmes, to loma cilvēka un sabiedrības dzīvē. Krievijas filozofijas pamatlicējs Vladimirs Solovjovs ir teicis: „Tiesību filozofija ir viena no filozofijas disciplīnām, kas robežojas ar ētiku vai morālo filozofiju.” Līdz ar to var uzskatīt filozofiju kā ētikas paveidu, savukārt ļoti cieši saistītas ar morāli, valstiskumu, precedentiem ir tiesības, jo valsts augstākā tiesību forma ir valsts.
Tiesību filozofijas priekšmets tāds pats kā citām juridiskām zinātnēm – un šis priekšmets ir tiesības, jo tiesību filozofijai ir jābūt attiecināmai uz jurisprudenci. Tiesību filozofijas nemainīgs uzdevums ir tiesības cilvēciskās būtības izpēte un uzturēšana kultūrā. Tiesību filozofijas priekšmeta atrašanu nosaka paša filozofa pozīcija pret tiesību fenomenu un tiesību jēgas izpratnes pamatošana.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register